Lilla jul! :)

Hej, länge sen ja blogga. Sorry men har haft 2 prov denna vecka så har inte hunnit. Men iaf ja börjar från förra fredan.
Freda den 20.11: Först skolan sen hem o sen o rida. Då red ja queen:) hon var jättelugn. Vi hade fått vaccin i skolan den dagen som inte alls tog sjukt. Fick inte ens ont i armen förrän på kvällen. På ridningen skulle vi hoppa men andrea ramlade av o sa att hon hade jättesjukt i armen för dom hade fått vaccin dagen före så de tog ju sjukt så sen hoppa vi int utan vi galopperade o travade bara. Sen lekte vi spegel med hästarna. sen på kvällen fick ja lite sjukt i armen. Mer kommer ja int ihåg jo de kan ja säga att på måndan den veckan va vi 12 på tisdan va vi 10 på onsdan had  vi dagsverke kan skriva om de snart. O på torsdan va vi 12 o fredan 14.
Onsdan den 18.11: De va dagsverk. Jag va i stalle från kvart före 9 till kvart före 3. Först då jag kom dit skulle jag och nina (hon som va där på morgonen/förmiddagen) sätta på täcken till hästarna o föra ut dem. Jag fick leda ut solo, ginger, Gb<3, santtu, bambi. Sen skulle vi mocka. Mockade Gbs, daisys o santtus box. Sen efter de skulle jag hjälpa till att ge mat till hästarna. Sen skulle ja sopa stallgången och efter det fick ja ta matpaus. Sen så kom Kati och då skulle vi föra ut nya hästar och ta in dom andra. Då fick ja först sätta täcket på lexa medan kati satt på utehästarna. Sen förde vi ut dem jag fick föra ut lexa och någon annan men jag vet inte namnet på han/hon. Sen skulle vi ta in hästarna då fick ja ta in queen, ginger o sen kommer ja int ihåg dom andra. Efter de så skulle vi ta bort hästarnas täcke o sen hänga opp dem o torka. Sen tror ja att ja skulle tvätta tränsen då det inte fanns något annat. Eller först då kati kom till stallet fick ja ta paus för hon skulle skriva listan. Medan fick ja läsa och vara i klubbrummet. Sen efter att jag hade tvättat alla tränsen så skrev kati på en lapp som skulle till skolan och efter det fick ja sluta.
Lördan o söndan kommer ja int ihåg. Sen blir de denna vecka som varit.
Månda: Skola, på gymppan gjord vi en jättejobbi sak de va någå på ett liggunderlag o sen en pall ovanpå så skulle vi göra en massa övningar i 50 minuter utan att ta paus. gissa om det var jobbigt? Sen efter skolan läst ja på hk prov.
Tisda: Skola, had hk prov. gick väl helt ok, på hussan laga vi lite julmat:) var helt gott. Vi fick ha de julmysigt med, med ljus på borden o lamporna släckta:). Sen hem o läsa lite på hissaprov.
Onsda: skola, händ ingt speciellt. Hem o läsa på hissaprov o ja skippa ledarkursen för att öva på prov.
Torsda: skola, händ ingt tror ja. Sen hem o läsa lite på prov o sen ti scouterna o sen hem igen o läsa på prov.
Freda: skolan, första timman sku vi ha hantta men vi såg istället på en film som några had vari omkring här på ön o filma i skolorna. Min kusin var med där i en. Sen efter de had vi hantta o sen tredje hanttatimman så had vi teori.. De va tråkit. sen iaf efter de had vi eh o sen fyke. Sen had vi hissaprove-.- De va ganska svårt på ett sätt. Sen hem o sen o rida. Had ginger o de va helt kiva för hon va helt jättelugn o snäll. Lite seg bara då vi skulle galoppera. Vi for också över bommar:) sen fick vi veta att det inte är ridning nästa fredag:( men vi skulle och rida istället måndan den 7 december klockan 5. Men iaf så efter att ja had vari o rida så kom ja hem. Vi plockade fram lite julsaker. sen städade ja rummet och hörde på julmusik o hade julfiilis. Sen efter de så åt ja pizza. sen va ja lite på datan och efter de o bada bastu o sen o sova.
Lörda: vakna 10 ungefär. Sen steg ja opp o klädd på mej o sen for ja o mum ti butiken. Där köpt ja julkalender för de e ju 1 december i tisda. Sen hem o så hjälpt ja mum lite me julmaten som vi skulle ha o sen kom ja på datan. De är ju lillajul ida:). Fick min present i veckan redan och det var minneskort till telefon. Min telefon fick ja ti julklapp men ja tigde den före till mej så ja fick dden på onsdan:). Sen efter att jag hade varit på datan skulle mamma till butiken igen. Sen så kom vi hem och ja hjälpte mum med att duka. Sen skulle jag med mönkkin till stallet (ett stall där man tvättar bilar o sånt int ett ridstall.) för att tvätta mönkkin. Sen hem o äta julmat:) Sen äta julstjärnor:). Sen efter de for ja o mum ti mommo för att sälja strumpor o smycken. där va vi en liten stund sen. Sen kom vi hem o ja kom på datan. Klockan 21.00 ida o 20.00 i sverige så kommer mgp:) där e mani me:) så skall se på det då. Alla som inte kommer från finland så rösta på Amanda från finland.. Sen efter de ska ja väl i duschen o sen o sova. Borde öva på prov ennu men inte ork ja. Imrn ska ja bara typ öva på prov. Men nu skall jag fara fast de kommer ett litet test här under. Skriver kanske mer sen ikväll efter mgp om hur det gick för amanda!:). Men nu hejdå o kraam// Alexandra. Testet kommer under här. Upps det blev ganska långt inlägg hoppas ni orkar läsa:)



test:


Vad blir ditt namn baklänges ?
ardnaxela
Har du gjort en snöängel i år ?
Öhh nää
Hur långt är det längsta du har legat på sjukhus?
nå hur sku nu ja veta de?
Platt eller lockigt hår ?
Platt, jag själv har ganska platt men ibland några lockar i pannluggen-.-
Vad gör du när det regnar ?
Ingt låter de regna o så har ja tråkit
Har en dröm gått i uppfyllelse?
Säkert väl..
Vem ringde du senast ?
Mommo eller jaa de va mamma men annars så e de syrran
Tycker du om sengångare ?
Nää, vem gör nu de?
Har du haft vattenkoppor ?
Jåå
Vad längtar du mest till nu ?
Jullov å att klockan ska vara 9 så att ja kan si på mgp där Mani e me:)
Hur gammal har du tänkt att bli ?
Så gammal som jag blir
När åt du en fiskebulle senast?
Nångång i lågge typ o fy fan de e äcklit
Vad drömmde du om i natt?
Int vet ja ens om ja ens drömd någå..
Vilken tv-serie är bäst ?
beror på vad man räknar dit
Kan du gå ner i spagat ?
Nä men ha kuna förrut komma ganska långt ner :)
Vad åt du senast ?
godis men om int de räknas så lilla juls mat :)
Höga eller låga strumpor ?
Beror på va man räknar ti höga o va man räknar ti låga men vanliga
Har du varit kär i en kändis ?
Nää.
Läser du på baksidan av mjölkpaketen ?
Nångång ha de hänt sej
Röd,grön,blå eller gul mjölk ?
Blå helst men annars röd.
Sommar eller snö?
Båda sommarn e bra för man behöver int va i skolan o de e varmt o vintern e bra för ja fyller år då o sen e de jul :)
Bikini eller baddräkt?
baddräkt
Är du mörkrädd?
Nä men lite då ja va litn
Har du någon gång haft ett par kalsonger på dig?
Nää
Riktig gran eller plastgran?
riktig såklart
Tänt eller släckt när du ska sova ?
Släckt såklart...
Godaste drickan till frukost ?
Juice, mjölk eller kakao
Senast lästa bok ?
Har Ingen aning ...
Vem kramade du senast ?
Abile säkert
Älskar du att sjunga ?
Mm
Vill du bli president ?
Nää
Har du någon gång spelat kille i en teater ?
Nää int tror ja de
Duscha eller bada ?
Vet int rikit
Har du tråkigt ?
Jåå helt follt
Har du någon gång sminkat dig till punkare ?
nä för ja ha typ aldri sminka mej..
Sjunger du på toa ?
Nää bara ibland i duschen
Vilken färg har din jacka ?
Den jag använder just nu så är röd, vit o grå o lite svart..
Använder du långkalsonger ?
Nää aldrig i livet dom är så obekväma
Är du höjdrädd ?

Vilket land vill du åka till?
Thailand typ
Vem var den senaste som fick dig att skratta ?
Linda säkert, hon får mej ofta att skratta så:)
Msn;
Joo
Telefon;
Joo
Vad ska du göra nu ? ingt fortsätta  höra på musik o ha tråkit..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0