Sanni <3

Hej, igår va vi ju efter en liiten kattunge :DD vi for nångång 2-halv 3. först var det meningen att jag int sku få ta kaveri me men sen fick jag endå :)) Dani va hos micko så hon kund it komma me :(( men sen fick Alexandra gu komma me :DD först for vi å eta, sen efter katten! :)) tog evigheter där eftersom vi int kund bestämma vilken. vi ville ha 2 men det gick alla andra med på utom mamma :(( men de blev bara 1 :/ efter att vi varit och sökt katten for vi till prisma, hong kong och tarjoustalo. sen kom vi hem kanski 10. vi bestämd med syster att den ska heta Sanni :) Abi va helt mega rädd igår och imorse för Sanni men sen våga den nu fram ;) inatt sovd jag med syster eftersom Sanni skall sova nere nu 2 veckor innan syster far till Ekenäs. imorse vakna jag nångång 11. sen var jag vid datan och med Sanni såklart :)) sen 5-6 tiden kom Dani hit eftersom hon far på läger i månda så kom hon för att se på Sanni :) vi spela Skip-bo, lite monopol, var med sanni och Abi, sjöng singstar och prata. sen for hon kanske halv 10 ;).. sen dess ha ja it gjort någå..
men nu till vad jag shoppa igår:
monopol 44,95€- prisma
sockor 4€- tarjoustalo
rutig långärmadskjorta 29,95€- tarjoustalo
t-skjorta 10€- tarjoustalo
kattgodis 2€- tarjoustalo
borde vara allt men lovar ingt. men som ni ser kosta allt ganska myky :/ jag brukar vara jättesnål men igår va ja nog it de :) bilder kommer senare eller bara på långärmadeskjortan och t-skjortan..
imrn skall jag städa tror jag. men nu måste jag fara och se vad Sanni gör.. Hejdå

idag <3

idag ska vi efter katten :DD <3<3<3 bara mamma kommer hem skall vi väl fara. ska ennu klä på mej eftersom jag varit i duschen före. men nu måste jag fara. Hejdå

imrn =))

Hej, ida ha ja it gjort så myky. micaela ha vari här :) imrn ska vi förresten efter katten :DD först far mamma  på jobb, då hon kommer hem far vi efter den :) bloggar mer imrn för kan int riktit nu för de åskar här :/ å ja e ensam hemma. syster e på olycksplatsen och mamma å pappa e båda på jobb. men nu hejdå

R.I.P

varför ska alla dö nu? först andré och nu Reino. visst Reino var bara en häst men betydde mycket för mig. han var min favorithäst alla år jag ridit i pegasus och det är 4 år + att han var min favorithäst före det också. komr it glömma han direkt! Varför just reino, varför int Daisy eller Camu typ?? eller varför ens nån? varje gång jag far till stallet nu kommer det riva jättemycket i hjärtat då jag vet att Reino int finns där :'( han var helt enkelt den bästa hästen som finns!! jag önskar man kunde spola tiden tillbaka. fick int ens rida han någå många gånger under senaste året, inte var han med på lägret heller :(( vill bara ha han tillbaka!!! kommer inte kunna sova inatt utan bara gråta efter Reino <3<3 hoppas nu bara ingen annan av mina favoriter dör :( kommer inte blogga mycket nu för kommer bara tänka på Reino<3
Här är Reino <3 visst ser han underbar ut? Han är ennu underbarare! <3 kommer sakna han så j*vla myky <3<3 (bilden lånad från nätet)
Här rä Ginger:)) hon finns ennu kvar och nu får det verkligen inte hända något till henne! Queen blev min favorithäst och hon såldes, Ginger blev också min favorithäst så nu får hon INTE dö!! vill rida henne så mycket som möjligt! <3<3 (lånad från nätet)
Gb och Santtu. Santtu bryr jag mig inte lika mycket om men Gb <3 det får inte hända något till han heller! har endå fått rida han ganska mycket under året :)) <3 vill ha Reino tillbaka!!
så där fick ni några bilder. alla bilder är lånade från nätet för jag orka int söka opp egna. men nu ska ja fara o fortsätta sörja så Hejdå.

!

Nu tänker jag inte säga att jag inte orkat blogga p.g.a andré, för det är inte så utan det är för att jag inte hunnit! igår kom micaela hit ganska tidit. hon var här ganska länge, sen for hon hem och äta, medan for jag till butiken. sen åt jag mat, duscha och laga mig klar. mamma far och efter någå möbler och så fick jag ny säng :D den e myky bredare än min gamla :)) det var meningen att micaela och jag skulle på bingo. hon kom hit och allt för hon had tråkit. sen får vi veta att mamma int hinner köra oss ti bingon tack vare domdär jävla möblerna :(( så micaela va nu bara här sen. sen fick vi för oss att fråga övernatt.. så hon for hem och packa medan jag städa i rummet. sen då hon kom spela vi uno, som tog ganska länge. sen nångång 1 tiden for vi och sova. mitt i natten kommer syster och väcker oss och säger att det åskar. så hon måsta komma och sova på en madrass i mitt rum -.- det var helt skitvarmt -.- idag vakna vi redan halv 10. vi spela uno en gång och sen åt vi morgonmål. sen plocka vi från övre kylskåpet till nedre kylskåpet och sen spela vi lite disneymonopol. sen måsta vi plocka bort från frysen. sen kom nån gubbe med nytt kylkåp å ny frys. sen måsta micaela hem :( sen dess ha ja int gjort någå. men nu ska ja fara så hejdå.

:(

idag har Daniela varit här :). har klarat mig hela dagen utan att gråta ända tills nu :/ har bara tänkt börja gråta då jag läst allt fint skrivet om Andre men klarat mig. just kom syster hem och halv grät och fråga om hon fick låna min scooter, hon skulle till olycksplatsen med Emilia :( hon had tyckt det lät helt hemskt då Emilia ringde och grät tillika hon fråga om Pernilla kommer med till olycksplatsen. kunde inte hålla mig för gråt sen mer. inattast sov jag bara några timmar. varför just du Andre, varför just du? :'( hur kan livet vara så orättvist? Du han ju bara bli 16 år :((

R.I.P :((

har inte lust att blogga efter nattens olycka :(( men iaf igår hade vi roligt med Alexandra. men idag då vi vakna fick vi veta att en had dött inatt :(( sen gick de int så bra att ha roligt.. han gick på min systers å Alexandras brors klass och hette andré. han åka me en kompis hem från en fest på en väg så var där en sandhög dom körde in i och André flög upp i luften och i diket, nackan av och dog :(( alla har sörjt idag och det står en massa om det på facebook. halv 10 på kvällen skulle många och tända ljus till olycksplatsen. föraren fick förresten bara några skrubbsår. dom har varit där över en timme nu alltså på platsen. jag kände inte andré så bra men har sagt hej och så. men tycker endå mycket synd om han :(( varför sku de just hända ti han?!? :'( om ni sen förstår varför jag inte vill blogga. men idag har jag inte gjort mycket. vår viasat funkar int å bredbande hände det något med inatt då det åska. men vi vet int om de e sönder för de funkar int ti våra grannar heller så kan int va på datan så myky.. men tur att vi har nettitikkun men nu måst ja låta syrran ha de bara tack vare att andré dog, liksom som om it jag å vill va på datan!?! men vi får hoppas det blir fixat imrn! men nu kommer ja int på någå mera å skriva. men om ja it skriver så e de för att de it går att va på nete å sen för att ja sörjer Andre. :((
R.I.P André :(( alla kommer alltid att komma ihåg dig!

till Alexandra idag :))

Hej, idag skall jag till Alexandra övernatt eftersom syster skall ha fest. idag då jag vakna var jag vaken en stund, sen for jag med syster till kasnäs på kasnäsdagen. där var vi några timmar. sen for vi till bruke snabbt. efter det for vi till neste och äta, sen till siwa och sen hem. håller just nu på att städa. sen skall jag packa och fara i duschen, efter det far jag till Alexandra övernatt :DD men nu far jag och städa så hejhej

städa rummet.

idag har jag inte gjort något. skulle städa rummet men orkade bara med lite. men skulle verkligen borda få det gjort tills imrn då syster skall ha fest. får ju inte vara hemma så skulle borda hitta någonstans att fara till. om jag inte hittar någonstans får jag väl fråga mamma om hon kan höra med fammo.. men nu skall jag städa lite i rummet så Hejdå

bort med bloggen?

japp, funderar just nu om jag skall ta bort bloggen, eller vad tycker ni? hinner endå aldrig skriva något så :/ men nu till vad jag gjort i veckan, inte mycket det inte!
måndag: jag städa rummet och så lagade vi sängen så att jag fick den nya.
tisdag: på dagen var vi först till fammo o eta. sen lite senare kom Daniela hit övernatt :D först pratade vi bara och var vid datorn. sen for vi på bingo ;) jag vann 3 enkla, tog då en geischaplatta, en lakupalapåse och 2 ananasburkar :p Daniela vann ingenting :/ sen då vi kom hem igen så gjorde vi inte så mycket, bädda, åt och sånt smått och redan 12 for vi och sova ;))
onsdag: vi vakna halv 10 ungefär. vi spela lite nintendo, prata och så. sen klädde vi på oss. sen kom micaela hit med sin pappa. vi sjöng nu singstar. sen måsta Daniela hem för hon sku ti frissan :/ men jag och micaela kom opp till mitt rum (vi sjöng singstar nere i systers rum) sen efter en stund for micaela hem. gjord nu it så myky mer sen.
torsdag: på dagen kom syster på att hon ville ha min säng och att jag får ny så vi började flytta sängar hit och dit. så har nu min gamla men får ny nästa vecka. nästa veckoslut så skall vi ju också efter vår nya kattumge :DD skulle också städa igår men orkade inte men idag skall jag göra det! sen for vi också till bruke efter kotkot (en matsort) till mig och syster. var första gången jag åt det men riktigt ok var det :)
fredag: idag vaknade jag redan lite före 10, har gjort de länge nu under sommarlovet. sen kom jag vid datorn. ska snart klä på mig och efter det städa.
där fick ni veta lite. ni skall få lite bilder och sånger bara jag orkar. men skall försöka blogga oftare men får se. hejdå :)

helgen

på lördan for ja då ti lövö me micaela (Micko) :) direkt då vi kom dit for vi å sima. Daniela (Dani) å Matilda (Tilda) va då redan å simma. vi va nog nästan 1 timma i :D sen for ja å micko opp ti doms sommarstuga (vi had vari nere vi danis) å hos mickos for vi å duscha å sen va vi ute på terassen å sola å sen klädd vi på oss :) sen spela vi lite uno å sen åt vi grillade hamburgare :D Gott va de! sen for vi igen å simma om ja kommer rätt ihåg å sen kom dani å tilda me opp å spela uno :D efter d så for nu dani, tilda å micko igen å sima. sen medan dom va å sima kom Anneli, Kimmo å Jonathan (jontte) dit me båt. sen efter att dom had simma for vi å pomppa på mickos pomppimatta. sen kom pernilla (min syster) me min fön. hon blev nu där ganska länge å så blev hon övernatt fast ja absolut int vila de :( men vi spela nu uno å tala å sånt där sen å tilda, micko, dani å jontte for också å simma. de va 2 ggr ja int for för tyckt d va ganska kallt sen så. men nångång lite efter 12 for dani å tilda ti danis å sova å jontte å hans familj for ti deras båt å sova.
igår vakna ja å micko ungefär 10. först spela vi uno å sen åt vi morgonmål å klädd på oss. sen kom dani å tilda opp å sen for vi å sima för vi had så tråkit. sen lite senare kom jenny (mickos syster) ti lövö å sen åt vi glass å drack cocis. sen for vi igen å simma typ men mitt i sku tilda hem. vi va ganska lenge i igen xD sen for jenny å simma å pernilla såg på för hon får it simma då hon har sår efter att hon rasa me scootern. ja å micko klädd på oss å sen kom dani opp ti micko. vi tala typ bara. sen då jenny å pernilla had komi opp ti micko å doms så åt vi mat. de va grillat :)) sen tala vi typ bara. efter de for vi ner ti danis för att si om de va bastu. först for micko å dani å sima å sen for ja me i bastun. efter bastun for vi alla 3 å sima men sen kom mickos mamma på att nån sku efter biln så vi måsta fara opp eller vi for först snabbt å värma oss först. sen for vi hem från lövö igen :( där e så kiva <3 sku verkligen vilja ha sommarstuga där!! :) men iaf sen gjord ja int så myky. ida vakna ja halv 9 för att ja sku sejja grattis ti pappa då han fyller år ;) sen så va ja lite på datan. sen diska ja å sen kom micko hit. ida kom också min nya telefon :DD micko va här ganska så lenge :) abi had också pissa i vardagsrumme å så steg hon i de :P  sen efter de kom ja på datan. snart ska ja städa rumme för ska få ny säng ida :D men dehär blev ganska långt inlägg men had myky å berätta så :)) men nu ska ja städa så Hejdå :)

snart :D

snart far jag till lövö så kommer inte blogga. idag på morgon kom micaela hit, jag slipa lite på baksidan och så duscha jag, sen klädde jag på mig och åt. nu skicka hon att dom startar så måste gå. hejdå

:D

ida ha micaela vari här myky :)) jag har också tömt diskmaskinen å fyllt den, damsuga å sånt smått. ikväll skicka min gudmor (micaelas mamma) att om jag ville fara med till lövö imrn till doms sommarstuga att micaela vila de å såklart vill jag :D mamma måsta bara fixa barnvakt eftersom mina föräldrar skall på någå kalas å jag annars sku ha måsta si efter min lillasyster men nu kommer istället fammo och se efter henne så att jag slipper till lövö :D vi far imrn någå 2-3 tiden på dagen och sen kommer vi hem på söndagkväll :)) hoppas att vi träffar Daniela också där :D dom bor ju grannar så nu borde vi träffa hon, länge sen jag såg henne! idag skall jag ennu i duschen, städa lite i rummet och packa eftersom imrn morgon så skall jag slipa lite eftersom det  kommer målare i måndag och så skall jag i duschen imrn, lika bra att fara det hemma så man inte behöver tvätta håret sen. sen prata micaela också om att kanske komma hit medan hennes mamma är på jobb! men vi får se om jag hinner ha någon här. vi kommer säkert simma ganska så mycket om det inte är alger :DD skall försöka ta kameran med och fota så att ni får bilder fast vet inte om jag sätter in men skall försöka!! :)) men nu skall jag fara och städa och packa, sen duschen och sen å sova :) bloggar kanske mer före vi far till lövö imrn, får se.. hejdå & godnatt :))

:/

ida vakna ja me fullt me huvuvärk -.- sen somna ja om en stund. sen steg ja opp å så kom micaela hit. sen for hon hem å eta lite för 5 å sen kom hon tibax :D hon for för en stund sen hem ;) iaf så syrran va ner ti bruke å så körd hon ikull me MIN scooter å nu e den helt ti skite :(( någå plast e inbucklat å full me ripor å allt möjlit :/ sku ja ha kört ikull sku de ju int ha gjort så myky men då de int va ja så e ja ju int så lite ledsen heller! å den e knappt inkörd å ja ha int kört någå myky alls :/ men en sak ha ja bestämt å de e att hon aldrig mera kör me min scooter!! mamma å hon e bara "nu går de å fixa, int e de så farlit" de e ju int doms scooter så lätt för dom å sejja :@ men nu ska ja göra någå annat så hejdå

ähh

jag orkar inte ha bloggpaus mer men kommer knappast uppdatera så mycket eftersom ni aldrig kommenterar :/ iaf så imorse vakna jag klockan 8 för vi sku 9 va i kimito hos veterinären. dom skulle bara ge vaccinationsspruta ti abile. men mittiallt så måsta dom fara å avliva ett annat djur (tror de va får) så dom blev lite sena :/ sen va ja bara hemma. 5 tiden ungefär for vi till stan. mamma had en kaveri me sej å syrran had en kaveri me sejj.. iaf så ja köpt typ bara handkräm för vi had knappt nån tid alls. men om några veckor åker vi ju igen ti åbo men till mylly :)) iaf så vi kom hem ungefär halv 12 på natten :P sen for ja i duschen å nu sitter ja här. men nu ska ja gå och sova eftersom micaela kommer hit imrn medan hennes mamma e på jobb.. Hejdå & godnatt

..

ingen har kommenterat ju :/ kommer ha bloggpaus tills några ha kommentera! har också bloggpaus för att ja har lite juttun ja måst reda ut här, eller som ja hoppas iaf går att reda ut :/

-

ingen har ju kommenterat fast jag haft över 3-5 besökare :( så det ser ut som om jag kommer ha bloggpaus, ger kanske tid att kommentera tills imrn.. får se! men ni sku va jättesnälla om ni sku kommentera! kommenterar ni, kommenterar jag tibax :D

..

jag trodde jag kunde lita på dig, men tydligen int :( sorry nu men kommer aldrig mer säga någå hemlit ti dej :/

:/

är jätteledsen att jag inte bloggat men har verkligen inte orkat! då Alexandra var här övernatt så på natten då vi var ensamma såg vi på film, vi hörde något ljud och trodde det var blåsten. vi hörde det ganska så länge och mitt i allt ringer mamma o säger att det åskar för fullt och då hade vi trott att det blåste ;) vi vakna igår typ 10 å sen måsta hon hem :( senare på dagen var jag och syster ner till bruke, hon skulle ha någo å ville ha mig med och jag hade inget bättre för mig :) där träffade vi sen Sara och Ida. sen kom vi hem kanske 7 och efter det gjorde jag inget. idag vaknade jag lite före 12, skönt att sova länge någon gång också :D sen läste jag kalle anka och var lite vid datorn. efter det for jag till butiken med mamma och sen kom jag hit.
funderar verkligen på att ha bloggpaus, eftersom jag aldrig får några kommentarer och då jag aldrig får kommentarer orkar jag inte blogga :/ så om inte jag fått minst 3-5 kommentarer innan imorgon så då har jag bloggpaus tills det händer. och jag orkar inte sätta in bilder om ingen kommenterar så :/ men nu skall jag göra något annat så Hejdå. kom ihåg att kommentera! ;)

gugge här :))

nu är gugge här övernatt :D gugge e alexandra gu :P igår for ja på balticen klockan 7 först va ja me linda, elina å nina. sen va ja me alexandra å så va nina me oss :)) sen kom vi hem nångång 11. ida vakna ja ungefär 9. sen 1 tiden for ja i duschen å sen for vi o äta ti neste.. sen ca 6 for vi efter alexandra och så for vi ner på balticen :D vi var där me nina å elina. men vi måsta hem redan 10 :( men de bestämdes att hon kommer hit övernatt på balticen så nu e hon här.. imrn ska ja ner igen me nina åtminstone :D men nu ska ja fara så Hejdå

baltic jazz :D

ida vakna ja redan 8 :) snart ska ja i duschen å sen vara lite vid datan å sen far ja ti bruke på baltic jazz. baltic jazz är en juttu som ordnas varje år i dalsbruk å där får man nu köpa de dom seljer å så vidare :) de e en ganska så stor händelse här på vår lilla ö :D men nu ska ja fara för måste städa rummet! på balticen ska ja först va me elina, nina å linda å sekert nån till å sen klockan 8 e ja me alexandra gu

ingt att göra

de finns ju inget att göra! :/ igår gjord ja ingt, samma ida =ingt att göra.. imorse då mamma for på jobb had hon sett en stor å lång huggorm som had komi över ti vår sida av vägen :s har ni någå bra förslag vad man kan göra ida? visst, ja borde packa upp från lägret eftersom jag int gjort de ennu men ja ork int, så borde ja städa men vem ork!?! nejj, nu ska ja ta och göra någå annat! hejdå :) komr it blogga någå ofta sen

vill tibax!

vill verkligen tibax på lägret! saknar det så jävla myky :/ nu går dagarna i snigelfart -.- igår å ida ha ja int gjort någt eller ida va micaela hit kanske en halv timme.
det enda jag behöver just nu är en riktig kompis som jag kan berätta saker åt utan att den för de vidare! nejj, nu ska ja fara för vi ska ti butiken så hejdå

4.7.10

vi vakna lite över 7. 8 åt vi morgonmål. sen for vi efter hästarna till bete och red barbacka tibax :)) red då ginger å de gick rikit ok :)) sen sku vi ge mat ti hästarna. efter de had vi lite fritid å sen åt vi. sen had vi teori. sen efter de fick vi fara å laga våra hästar i ordning ti tävlingen :)) man fick fläta om man vila men ja orka int göra de. på tävlingen had jag ginger <3, jill mas, alexandra santtu, cassu daisy, wilma gb, fia bambi å sophie camu. tävlingen var rolig :D efter tävlingen for vi in ti villa cecilia å packa ner sakerna. sen for vi ner ti matsalen å där va de prisutdelning :D wilma kom första, jill andra å jag tredje :DD efter de så fick lägerdeltagarna glass :)) sen for vi ti farmors cafe medan vi vänta på färjan. sen kom vi hem :(( vill tibax! nästa år SKA ja på en veckas läger!! :DD sku gjärna ha kunna stanna en vecka till! har iaf fått lite färg och bränt mej lite me eftersom vi typ bara ha vari ute ;))

3.7.10

vi vakna 7.00 för vi sku eta morgonmål 8. efter morgonmålet for vi efter hästarna till bete, vi fick åka mönki dit :)) sen ledd vi hästarna från bete ti "stalle". vi fick då ha våra sköthästar, då vi kom ti "stalle" gav vi mat ti dom å sen sku första gruppen rida dressyr. i första gruppen red cassu santtu, sophie gb, päivi daisy tror ja, suvi bambi tror ja eller så va de tvärtom, sophie camu. sen red andra gruppen å då red jag Mas, wilma ginger, alexandra gu gb å jill tas. mas var ok men had hård trav och var annars lite konstig men endå helt ok. efter ridningen had vi lite fritid. sen åt vi mat. efter maten for vi ti farmors cafe å efter de had vi teori där vi lärd oss lite om hästarna om dom e sjuka. efter de sku vi å simma me hästarna. då var jag, jill, wilma å alexandra gu grupp 1. jag had Bambi, jill mas, alexandra daisy, maiju tas å wilma gb. mimmi va då också me men hon gick. bambi vila int alls simma men lite gick d. sen då vi kom tibax for följande grupp. där had sophie mas, cassu gb, elin bambi, päivi had daisy, suvi had ginger å maiju tas. då for int mimmi me för cassu å fia (sophie) kunde finska, d va bara elin som it kund men fia å cassu översatt. men iaf så had vi resten helt humor ti mimmi ;) sen då dom had vari å sima me hästarna så had vi fritid en stund. sen for vi me mönki ti stranden ti kejsarhamnen. där grilla mimmi å nina medan vi andra simma å bada bastu. tog ju årets första dopp också :D sen åt vi grillkorv å efter de for vi tibax ti villa cecilia. senare sen for vi efter vatten ti hästarna. eller jag, alexandra gu, mimmi å nina för dom andra for ti farmors cafe. jag å alexandra låg i vagnen å flabba å mimmi såg bara konstit på oss ;D påvägen hem så körd ett fyllo precis breve å sen börja han nu babbla på någå. ork int berätta mer om de men ganska äcklit va de :/ men vi for dit då klockan 10 ungefär. sen had vi fritid resten av kvällen. vi for å sova lite tidigare iaf.

2.7.10

vi for efter alexandra lite före 4 å så for vi me lövöfärjan över å sen va vi nästan en timme före högsårafärjan kom så vi var i mycket bra tid. astrid och hennes mamma och hennes lillesyster sku å si på nån teater ti högsåra så dom va också där så ja tala lite me astrid :) sen så for vi nu över ti högsåra. vi va bara 9 deltagare sammanlagt :D vi had int våra riktiga ridlärare kati för hon sku tävla på söndan så hon sku komma först på kvällen men vi had mimmi å maiju. maiju e finsk å kunde int alls myky svenska så mimmi va me å översatt ;P men iaf så dom va å möta oss då ti färjan å sen tog dom våra väskor i mönkin å vi gick sen dit. vi bädda ti först å sen sa maiju ti mimmi att vi sku laga oss klara för ridning direkt. iaf så vi sku fara ut i terräng :) jag had skrutte, wilma had gb, jill had mas, alexandra gu had tas, suvi had bambi, elin had daisy, cassu had camu, sophie had santtu å sen maiju ginger så att hon å sku få motion. skrutte e jätteung så han e lite olydig. men iaf så vid villa cecilia, en bit från "stalle" så börja skrutte backa hela tiden å ingt hjälpt hur myky ja än skänkla (vet int hur de skrivs) så for han int framåt men sen kom mimmi ut å så kom hon med ut i terräng å gick breve skrutte för då han vila backa hela tiden. sen senare på kvällen kom en till deltagare, päivi. efter ridturen gav vi mat till hästarna och sen förde vi dom på bete ;) då vi kom tibax sku vi önska sköthästar, man fick önska 2 så ja önska gb å ginger men fick ginger :) jag, alexandra gu, wilma å jill sovd i ett rum :)) vi somna halv 2 för vi flabba så länge :DD

hemma igen!

är nu hemma igen.. var helt jättemgea roligt :D kommer skriva i skilda inlägg om freda, lörda å sönda på lägre :) men börjar skriva nu om fredag

--> högsåra

Hej, skriver snabbt nu eftersom vi just skall starta. far nu alltså på ridläger till högsåra och är borta under helgen. då jag kommer hem kommer ni få mängder me bilder eftersom jag lovar att fota mycket! men nu hejdå :)

idag <3

idag är det då läger :)))))) <33333 igår for jag tidigt och sova enligt mig själv ungefär halv 11 släckte jag lamppan. men had it alls fått sömn ennu 12 fast ja va jättetrött men for iaf och eta en smörgås. sen 1 tidn had ja int ennu heller fått sömn men sen efter de så fick ja nångång ;) kom iaf på att ja knappast fick sömn för att ja va så glad att de e leger ida :DD vakna klockan 8 ida *stolt* länge sen ja vakna så tidit ;P eller ja vakna först 25 före 7 å sen vakna ja igen 8 då..
snart ska ja damsuga, sen i duschen, sen packa de sista och vara lite vid datorn, sen äta mat och sen på läger :DDDD kommer ju int blogga medan ja e på läger men är ju bara över veckoslutet och ni kan ju läsa gamla inlägg :)) men ni kan ju iaf kolla in bloggen ifall där sku finnas nån som har net som vi blir kaveri me så sku man kanski få skriva hastigt där men knappast :P men ni ska också ha de så roligt under veckoslutet, jag kommer iaf ha roligt! <3<3 skriver ennu sen riktigt före jag far eftersom det ennu är lite mindre än 7 timmar innan vi far. men hejdå <3

hemma nu!

nu är jag hemma från kimito, eller har varit det i ungeär 1 timme ;) iaf så i kimito då vi for till agrimarket så hittade jag inga fina ridvantar så tar bara vanliga ;) sen var vi också till papperboden, där köpte jag 3 pennor, en pennvässare och så hittade jag en skolkalender jag tyckte om så den köpte jag :)) sen for vi till apoteket och till banken. sen till rittus shop och till sist till butiken. jag köpte 2 godispåsar, 1 tripp, 1 fantaflaska, jag skall ha allt med utom trippen. hittade inte saftflaskan jag skulle ha så påvägen hem stannade vi i kärrabutiken och där köpte jag en juiceburk och en saftflaska som jag skall ha med. just nu håller resten till lägret på att snurra i maskinen. har bara att packa toalettväskan, kläderna och drickorna imrn :)) ungefär tjugo-kvart före 4 far vi efter alexandra och så hämtar mamma oss till färjan och sen blir de det som jag väntat mest på :)) har inte packat fickpengarna och godiset än men det skall jag göra riktigt snart! då vi kom från kimito så damsuga jag övre våningen och imrn antagligen nedre ;) men nu skall jag göra något annat så hejdå. bloggar senare ellr imrn.

imrn <3

vaknade ida halv 9. satte mig vid datorn halv 10 ungefär. skall snart klä på mig och sedan kanske damsuga. vi skall ju till kimito idag. nu tänkte jag berätta en sak om igår som hände på kvällen. då jag var liten hade vi en "ludiger" katt, alltså en som had myky päls om man kan sejja de så. men den blev överkörd, vi har haft massor med katter men alla har dött eller blivit överkörda :( min mommo hade också en katt som hette jesper då jag var liten och den var också lite ludiger :))  men iaf så träffa mamma en av sina kompisar i förrgår som had en liten ludiger katt i famnen =) så hon fråga varifrån hon  had köpt den så had de vari i pargas för 50 euro och dom kan kosta upp till 500 euro sånadär ludiga katter. vi har alltid velat ha en ludiger katt sen dess att jesper och vår egen katt for bort. men iaf så hon här i pargas hade nog kattungar där då men dom var gula, precis som jesper men vi vill ha en mörk alltså grå eller svart typ ;) men mamma sa ti hennes kaveri att hon sku sejja ti hon där i pargas att vi vill köpa en mörk katt sen då dom nästa gång får ;) sen igår had mammas kompis ringt ti mamma å sagt att domdär kattungarna int alls va gula utan mörka så nu ska vi kanske skaffa en av kattorna :DDD om vi tar en så får vi den i slutet av juli =)) enda problemet är att då måste vår nuvarande katt bli utekatt för mamma tyckt att vi int kuna ha 2 kattor inne i huse :/ men nu ska de väl gå bra :)) men nu ska ja klä på mig så Hejdå <3 bloggar säkert efter att vi varit till kimito :)

RSS 2.0