tisdag

har väl varit en helt okej skoldag igen. gymnastiken var tung, men det var ändå bra att träna muskler :) i skolan fick vi veta vad vi hade o finskaproven, var säker på att jag skulle ha högst 7 eftersom provet var jättesvårt, men jag hade 8- och det är jag jättenöjd med :) hoppas vi får ut matematikproven imrn och att jag fått bra i det! något annat hände nog inte tror jag. efter skolan hamnade jag gå hem, kallt var det med! då jag kom hem kände jag inte mina ben, ansiktet frös jag om, men mest benen. jag tänkte att ni skulle få en liten lista på vad jag skall göra denna vecka:

Tisdag (idag): läsa på prov, skriva på religionsuppsatsen om jag hinner

onsdag: skola (prov), läsa på prov, skriva på religionsuppsatsen om jag hinner

torsdag: skola (prov), skriva på religionsuppsatsen, städa

fredag: skola, ridning

japp, detdär var veckans planer. känner mig sjuk just nu, men har inte feber.. men nu måste jag läsa på prov om jag vill ha godkänt. men bloggar mer imrn :)


måndag

sorry att jag inte bloggat men har inte orkat. igår var jag bara hemma. gjorde inte något just. idag har jag varit i skolan. under hussan lagade vi varma ostsmörgåsar och rotsakspure. nästa vecka skulle vi ha lagat julgodis men då är vi lediga, vilket är bra men inte att vi missar hussan :/ iaf, då jag kom hem for jag och sova, vaknade kvart över 5 typ, sen dess har jag varit vid datorn och så har jag lite sett på provet vi har i onsdag. imrn har vi gymnastik där vi skall öva någå muskler. efter skolan blir det att läsa på prov. men nu måste jag se igenom provet ännu, läsa lite i boken och sen gå i duschen. bloggar kanske mer imrn :')

Lilla jul

japp, idag är det då lilla jul, så glad lilla jul alla :D igår gick dagen rätt snabbt och var ganska bra :) i skolan hände inte så mycket. i skolan fick jag veta att jag sku ha Daisy på ridningen och jag blev sur. iaf efter skolan for jag och rida. jag hade då Daisy, jill had santtu, wilma gb, amelie skrutte, melanie ginger och jasmina camu. daisy hade vadd i öronen eftersom hon är rädd för ljud och far då iväg och på vintern är det ju mycket ljud. iaf så hade daisy ledare timmen före. då jag red daisy var hon jättesnäll. då hon är så som hon var igår tycker jag om att rida henne :) hon är snäll tkr jag då hon har vadd i öronen och då hon har ledare timmen före! hon hade jättekiva galopp också ;) nu har jag hon bara 1 gång till och hoppas hon är lika då. efter ridningen var jag jättetrött så for redan o sova där vid halv 12 tiden. idag vaknade jag halv 11 tiden typ. sen for jag o mamma till butiken. efter det har jag bara suttit här. men nu skall jaf fara så Hejdå.


finskaprov

har haft finskaprov idag och jösses det var svårt! påriktigt, fattade ingenting och kunde ingenting. vi var också bara några i skolan idag, över hälften var ju typ borta. i grupperna alltså finska, matematik och engelska var vi typ 8 bara. och i klassen var vi typ 13 kanske. det var också julcafe idag i skolan men jag köpte inte något. skoldagen gick i stort sätt ganska så snabbt. imrn är det en ganska lätt dag och efter det o rida <3. enda felet är att jag är säker på att jag har Daisy som jag inte alls vill ! men detdär får vi se imrn. glömde kanske berätta igår att det har kommit massor med snö här. men nu måste jag kolla igenom alla läxor. vi har modersmål att skriva + att läsa i boken och jag har inte alls läst dit man skall som vi skall ha läst över 100 sidor tills imrn och jag är på typ 80 så. sedan har vi inte så mycket mer men jag måste laga hälsokunskapsläxan eftersom jag inte gjorde förra veckans uppgift. men nu skall jag göra läxorna och sådant ;) Hejdå :)

sluta blogga?

sorry att jag inte bloggat men har inte hunnit och orkat. på måndagen var hussan riktigt ok, vi fick också veta vad vi had i religionsprovet, hade något med 7, är inte sådär hemskt nöjd eftersom jag hade 9½ förra året så men det får väl duga, allt över 7 är ju egentligen bra så :') tisdagen fick vi ut våra historiaprov, läraren sade att vi har ungefär 6 stycken underkända och jag kände mig träffad men som tur är så hade jag inte underkänt, hade en 6 men bättre än underkänt och vårt medeltal var 6 ;) på gymnastiken skulle vi ha volleyboll men vi hade det typ inte alls eftersom vi tränade muskler och sen blev alla så ivriga med det så vi skall ha cirkelträning nästa gång så att man har sjukt i musklerna sen resten av veckan -.-' men sen berätta vår gymnastiklärare några sätt att bli smalare på :D sen efter skolan var det skriba -.- vi gick igenom det tredje budordet, skrev om hur vi ville att en kompis skall vara och sen grillade vi korv :D vi har alltid chill på skribatimmarna ;-) efter skriban for jag till mommo och säga grattis eftersom hon fyllde år. sedan kom jag hem och städade rummet, var vid datorn lite och kollade igenom matteprovet. idag hade vi då matematikprovet. var ganska lätt tycker jag, fast jag har säkert failat mycket :p något annat hände inte i skolan. då jag kom hem var det typ värsta snöstormen. då vi slutade skolan så sku jag gå ut och vänta på bussen. utanför åttornas och niornas dörr så är det en låång rad med fönster och då jag gick där så halkade jag och flög ikull :s det var helt jättenolot! + att där stod en massa schakk inne i skolan :/ då jag kom hem gjorde jag modersmålen till fredagen och snart skall jag göra vågaläxan och läsa till finskaprovet. vi har det imrn. på vågan skall vi egentligen visa vår teater men typ hälften av klassen är borta och spelar innebandy. usch, jag känner mig sjuk. jag fryser men har jättevarmt om kinderna :s men feber har jag inte heller. har mått konstit länge nu.. idag också på biologin då vi såg en film som vi som gått i ytterkulla har sett så den var en aning tråkig men jag höll iaf på att somna under timmen. men nu måste jag öva på prov så Hejdå :')


söndag

har igen inte hunnit blogga! iaf fredagen hade jag religionsprov, gick hur det gick. hanttan var inte speciell, enda jag gjorde var att jag prövade min huppari så att jag sku kunna klippa sen, alltså jag fick hjälp 1 gång på TVÅ timmar :/ iaf efter skolan så for jag då o rida. första timmen hade jag Camu :/ han for hela tiden jättesnabbt i galoppen, sen i början så ville han inte alls gå först så han börja backa inåt mot medellinjen o konstra sejj där -.-' sen ganska i slutet så for alla hästarna iväg förutom ginger o bambi o daisy for inte så mycket utan bara från ena långsidan till andra.. däremot for camu o Gb lite längre, o gb som aldrig typ far iväg. jag tappade stigbyglarna och så balanserade jag där o sen korta jag tyglarna mycket så att jag sku få han att stanna, hon som red Gb så föll av för att hon hade för långa tyglar.. iaf andra timmen hade jag Daisy -.-' hon var riktigt snäll till en början. då vi sku trava så va hon snäll o så, men sen då vi sku galoppera for hon i jättehård galopp :/ men det som var bra så var att hon inte alls vägrade då vi sku hoppa :D men jag galopperade inte så mycket eftersom jag sku trava sen då hon for i så hård galopp att det knappt gick att styra henne. riktigt i slutet då fia hade sade att vi sku ge långa tyglar så hann vi bara ha långa tyglar någon minut och så for alla hästar iväg men ingen ramlade av :) måste berätta en sak, då vi sku hoppa ett kryss som var 30 cm högt, så skrutte ginade alltid vid krysset och for brevid istället, nå sedan så satte fia en sockerbeta brevid och så sku skrutte hoppa krysset igen, men han hoppade istället över sockerbetan som var 50 cm så han valde hellre det högre ;p wilma hade skrutte, jill hade santtu, amelie hade gb <3, melanie hade Ginger <3, Tessi hade camu och jag Daisy då. efter ridningen var jag jättetrött så for tidigt o sova.

igår vaknade jag ca 10 tiden. var typ bara vid datorn. sen någongång 5 tiden så for jag o pernilla ut o gå med Abile och Ulle. Ulle är en assistenthund som pernilla har här över helgen och han är finsk. men vi gick inte så långt. sedan 6 tiden kom Alexandra <3 hit övernatt :D vi skratta jättemycket :)) iaf så sku vi laga jordgubbssmoothie. först så såg jag på påsen att det var 400 gram jordgubbar där och det sku vara 0.5 liter, så sa jag att här är ju för lite, nå inte tänkt vi på de mer o hälld opp det på en tallrik innan vi märkte att det sku vara i liter o inte i gram, så vi började skratta. sedan med mjölken skulle det vara 1 dl och jag läste en liter så kom Alexandra på att det aldrig ryms dit så läste jag pånytt och märkte att det var 1 dl så vi fick börja hälla allt tillbaka. sedan då alexandra sku mixa så blev vi jätterädda för detdär ljudet eftersom den var ny. iaf så blev det riktigt gott! sedan skrattade vi mycket mer.

idag gjorde vi inte så mycket. någongång 12 tiden for hon hem. efter det har jag bara suttit framför datorn och har ännu pyjamas på och klockan är snart halv 4 ;) men nu måste jag fara, bloggar mer någongång :p


torsdag

sorry att jag inte bloggat men nätet har inte funkat, mamma var nog upp på tisdag och dom sa att allt var i skick men inte funka de men idag fick dom de o funka :DD men ja berättar snabbt om veckan:

måndag: i skolan på hussan bakade vi bulla och så lagade vi fiskpinnar. hemma läste jag lite på prov, sovde

tisdag: på gymnastiken hade vi volleyboll, riktigt roligt :) hemma läste jag lite på prov och sovde

onsdag: läste lite på prov och så var jag till bruke en sväng.

torsdag: i skolan var det någå vänelevsprogram, temat var musik och alla i klassen skulle göra något. jag hamnade i den gruppen där man skulle gissa kändisen. där var gissa kändisen, dansa, sjunga, gissa låten osv... sen spelade 3 läraren där o så had en av dom spicegirls ti idol så sen had några andra läraren klätt ut sig till spicegirls och då fick man nog skratta lite faktiskt. :) mer hände väl inte under programmet tror jag. iaf så fick vi också veta vår fysikprovsvitsord och jag är mycket nöjd med mitt eftersom jag had 9+. det var flera som hade 10 och sämsta var 6½ och vår lärare var nöjd med vitsorden. efter skolan gick jag hem. blev trött på en/några personer idag efter skolan! hur ork man liksom!?! va ha ja gjort ti dej/er? iaf har bara suttit framför datorn sen jag kom hem eftersom nätet börja funka. ska snart ta itu med provet som vi har imrn -.- sen borde jag också läsa 10 sidor i en bok som vi läser i klassen. hoppas vi får ut historiaproven imrn fast jag vill endå inte ha ut det för jag har påkänn att det har gått mycket dåligt! imrn kommer bloggande vara lite eftersom jag far först till skolan, direkt efter skolan kommer jag bara hem o byter om eller så far vi direkt upp till kimito, där rider jag 2 timmar och slutar halv 6 rida. sen halv 7 typ e jag hemma. och då är jag säkert ganska så trött. lördagen och söndagen har jag ennu ingen aning om. men nu måste jag läsa på prov och i boken. bloggar mer sen någongång. hejdå <3


lördag

sorry att jag inte bloggat men internet har inte funkat. iaf onsdagen var jag på teater, alla spelade riktigt bra ! och så läste jag på prov, internet funkade då men jag hann inte blogga. torsdagen läste jag på prov för det mesta eftersom internet inte funkade. fysikrpovet var ganska svårtt ! fredagen hade vi historiaprov och det var svårt! sen på kvällen for jag till Daniela :D <3 vi skrattade, pratade om hästar och spelade nintendo. idag vaknade vi typ halv 11. vi spelade igen, var vid datorn och skrattade. mittiallt börja Daniela prata om mesar. hon gapskratta tillika och så sa jag: vem e mest mes i vår släkt?

Dani: jaag (gapskratta tillika)

jag: de märks

och sen så fråga hon vad jag hade sagt och då jag sa det så sa hon att hon hade hört att jag frågade vem som var bäst xD vi gapskratta jättelänge till det. sen fråga jag: e int mes en fågel också? och Dani o jag börja gapskratta och sen så gapskratta vi så i säkert en halvtimme och hennes föräldrar börja liite undra ti vad vi skratta :D men megaroligt had vi iaf ;D <3 kom hem någongång 5 tiden ;) har just installerat pappas nettitikku eftersom nätet inte fungerar men mamma skall upp ti kimito i måndag med det så att vi får det o funka igen ! så kommer säkert börja blogga normalt då. men nu skall jag göra något annat så Hejdå.


tisdag

sorry att jag inte har bloggat men har inte hunnit och inte orkat. höstdagarna var iaf jätterolit :D jag far kanske i nästa år igen om jag får någon med mig :) på fredagen då vi kom fram till rummet var det jättevarmt så vi hade fönstret uppe under hela natten och jag låg rakt under fönstret så jag låg där o frös jättemycket :/ vi hade rummet högst upp, fjärde våningen så lite motion fick man nog :) verkstäderna var jätteroliga :D tyvärr har jag inga bilder från höstdagarna :/ igår, måndag hände väl inget speciellt. vi fick ut kemiproven och jag är jättenöjd med mitt vitsord eftersom jag hade 9+ :DD efter skolan sov jag några timmar :) idag på gymnastiken var det snöstorm och vi måsta vara ute o orientera -.-' sen efter skolan var det ännu skriftskola -.-' men sen kom jag hem iaf. jessus det är kallt ute, kunde inte ens röra mina fingrar idag :s snart ska jag iaf göra mina läxor och sen måste jag öva lite på prov :/ imrn skall jag kanske på teater :) i fredag kan jag ju inte fara o rida så jag skall nästa vecka på fredagen och rida 2 timmar efter varann :DD vet inte om det är timman före eller efter min vanliga. men ena timmen har jag säkert Gb <3 o andra säkert daisy -.- men nu måste jag göra läxor så Hejdå

-.-

orkar inte berätta om höstdagarna något mer just nu, gör det senare eftersom jag är väldigt sur och arg just nu!! nu skall jag berätta varför jag är sur och arg. jag fick just reda på av dani att vi skall rida i deras grupp i freda och den börjar halv 4 vilket betyder att man skall vara där 3. jag slutar halv och är hemma 3 så jag hinner inte dit, mamma är i åbo med syster, jag måste fara o rida på en annan dag och på torsdagen är det fysikprov så inte på onsdagen, fredagen är det hissaprov så inte på torsdagen och fredagen går inte, måndag sku gå bra för mig men det är ju typ försent nu och tisdagen är bara proffsgrupper vilket betyder att jag inte har någon dag jag kan fara o rida på och jaa är stressad och arg. fia har inte heller sagt något till mig att vi skall rida i dani o doms grupp så sku int hon ha sagt de sku jag ju automatiskt ha fari till min vanliga tid.

godmorgon

har redan varit i duschen och skall snart fara på dagsverk. sedan hem en stund o sen ti höstdagarna så de kan vara att detta är sista inlägget. men nu måste jag gå

lyckats

råkade radera just allt jag hade skrivit så tar det kort. igår vann flickorna i vår skola. vi fick veta vad vi hade i moddaproven, jag hade 8 vilket är helt okej eftersom det var svårt. var och rida och jag hade Gb <3<3<3<3 vi hoppade och jag lyckades ramla av 2 ggr under samma timme :D först vägra han en massa. sen sku vi trava o hoppa å galoppera efter hindre men det har jag aldrig gjort så då jag sku ge galoppskänkeln tappa ja balansen å föll av, fick sjukt i huvu å ryggen för jag fick säkerhetsvästskanten in i ryggen. sen sku ja göra allt i trav o de gick bra en stund. sen så sku ja hoppa ett annat hinder o de går rikit bra men sen efter hindre tvärstannar gb så jag åka fram ti hans hals o tänkt att härifrån kommer jag aldrig opp så jag släppt taget :) sen gick timman rikit bra :DD idag har jag bara varit i skolan och snart skall jag packa. i skolan fick vi mellanrapporten, helt nöjd med det mesta :) så fick vi också brev om höstdagarna i skolan och sen fick jag brev på posten också om det. vi fick två brev för att dom har haft poststrejk så därför har vi inte fått brevet på posten fast dom skickat iväg det och därför gav dom det i skolan också ifall man inte fått på posten. där stod inte så mycket men lite vad man skall ha med och när bussen far osv.. skall sitta med Astrid i bussen :DD men emellanåt skall hon också kanske sitta med Erika. men imrn klockan 4 far bussen från bruke. måste stiga upp före 7 imrn fast vi först far lite över 8 hemifrån för jag måste i duschen eftersom jag slipper hem från dagsverket någå halv 4 först så.. men nu måste jag börja packa. bloggar kanske imrn om jag hinner före jag åker iväg men annars skall ni ha det så bra under veckoslutet <3 vi är hemma först någongång 6 tiden på söndag så.

skolan !

nu sitter jag antagligen och skriver kemiprov ! efter provet har jag bara bildkonst kvar :) sen är jag hemma en stund, kanske bloggar då men annars så är det för att jag måste göra läxor. sedan lite före 4 så far jag till kimito o rida :DD kommer helt säkert skämma ut mig :/ men vi hörs antagligen efter skolan igen :)

prov imrn !

skoldagen har väl varit okej. var till ytterkulla på attitydrännan och gud hur det luktade illa i ett av rummen där det var tobaksrök, ja usch fyy :( på gymnastiken spelade vi sähly. efter skolan kom jag hem. satte mig framför datorn och kollade facebook. har gjort vågaläxan idag, eller allt utom en sak. för en stund sen läste jag lite på provet, har bara lite kvar nu. imrn under skoldagen får vi fara och kolla på två matcher som flickorna spelar, innebandy :D sen efter skolan är det ju ridning :DD <3 men bloggar kanske mer imrn för nu ska jag o eta :)

stressad !

just nu är jag jättestressad för jag borde göra en massa saker. skolan har i stort sett varit okej ! imrn under skoldagen skall vi till ytterkulla, min gamla skola ;) på någå som heter attitydrännan, ingen aning om vad det är. men vi går iaf senare till maten vilket betyder att vi också missar en del av gymnastiken och då har vi knappast orientering eftersom det tar ganska länge och sen så är det innebandyträning sista timmen och det är bara typ 4 stycken från vår grupp som inte är med där så då får vi kanske titta på om vi har tur :) men nu skall ni få se vad jag borde göra :

- läsa på kemiprovet

- laga på vågauppgiften, men fattar noll

- läsa på läxor

- fråga om någon vet vad vi har på gymnastiken imrn

- städa rummet

osv... som ni ser är det en hel del men istället sitter jag här. idag då jag var till bruke skrämde christa mig. hon skickade via meddelande "du har mas" så jag ringde till henne och fråga om fia redan skrivit onsdagens lista och då trodde hon att jag skulle rida idag men det är ju alexandra gu. så hon har mas, wilma skrutte, amelie gb och melanie santtu. men nu måste jag laga läxor och öva på prov ! men imrn kommer jag kanske inte att blogga eftersom jag måste öva på prov. så bloggar kanske i onsdag.


RSS 2.0