kyrkan

imorse var jag i kyrkan med Linda och Astrid :) efter kyrkan for vi efter Patricia och så kom hon hit :DD vi pratade mest och sen såg vi på Remember me, riktigt bra film men lite sorglig i slutet och i början ! hon for hem typ nångång 6-7 tiden. snart borde jag börja med läxorna och kanske se igenom provet sådär smått ;) sitter just nu och skickar för fullt om ridningen med Christa, Elina och Nina som alla rider mellan 5 o 6 på onsdag alltså då när jag skall och rida  <3 Christa och nina tror 2 stycken kommer vara borta och då får jag Daisy eller Gb<3 men hoppas mer på Gb :DD men nu tänkte jag att ni får veckans planer :) :

Måndag- skola, provläsning

Tisdag- skola, provläsning

onsdag- skola, ridning <3<3<3<3

torsdag- skola, packning

fredag- dagsverk, höstdagar

lördag- höstdagar

söndag- höstdagar

och sen måndag och varje dag framåt läsa på prov eftersom vi har fysik och historia och jag är jättedålig på båda. men nu måste jag sluta blogga eftersom jag måste laga läxor -.-' men bloggar mer imrn om jag hinner :)


lördag

idag vaknade jag halv 11 typ, skönt att sova länge iaf :) har bara varit hemma och slöat. suttit framför datorn typ hela dagen :p sku städa rummet också men inte orkade jag ! någongång 10-11 tiden kommer syster hem med någon kompis från ingå som skall hit övernatt till hon. nödvändigt att veta för er också ju, men hade inget annat att skriva om så ;) imrn skall jag antagligen till kyrkan -.-' sen måste jag läsa lite på prov och städa rummet ! -.- men nu kommer jag inte på något att skriva så skriver väl mer imrn :)

!

sku påriktigt bara vilja flytta bort från denhär ön !
och skaffa nya, sanna vänner !
alla bara pratar skit om en !
jag sku jävligt myky vilja veta vad jag har gjort till alla
eftersom alla typ hatar mig och ignorerar mej !
jag bryr mig inte om hur mina vänner ser ut,
viktigast för mej är att jag sku ha riktiga vänner
som inte sviker en och som verkligen bryr sig !
men tydligen har jag inte det !
det är något jag inte har och har längtat
efter i hela mitt liv !
en gång hade jag en sann vän, eller jag tror det men inte mer ! :/
nu med dethär menar jag inte bara en utan fler. 
i skolan är det jag som får gå till någon för att inte behöva vara ensam !
jag orkar inte påriktigt mer, det är jätte jobbigt att hela tiden gå och grubbla
" har jag riktiga vänner ?"
nästan varje dag blir jag sviken och det är jag trött på !
jag skulle vilja säga till ofta men jag kan inte,
och så är jag för blyg och tror det bara blir värre !
bry er inte om det, måste bara få skriva av mej det någonstans.

fredag :D

skoldagen var väl helt okej. glömde säga igår att vi hade modersmålsprov på onsdagen och det var jättesvårt, speciellt sista sidan ! hände inte något särskilt idag sku jag säga. efter skolan kom jag hem. senare for jag och rida :D <3 var jättesäker på att jag skulle ha Daisy men jag hade älskade Gb <3<3<3<3 jag hade då Gb <3<3, Wilma hade Ginger <3<3, Jill hade Santtu <3, Melanie hade Daisy, Amelie hade Camu <3. denhär veckans ridlektion var nog en av de bästa någonsin ! vi hade valfri timme alltså vi fick ge önskemål. vi ville rida utan stigbyglar, galoppera mycket osv.. vi travade och galopperade med ögonen fast, händerna ut (alltså vi höll inte i oss) och så var vi utan stigbyglar och herreguud det var roligt :D <3 sedan frågade jag vilken dag jag kunde komma och rida nästa vecka och jag skall på onsdagen. jag fick välja mellan onsdag eller torsag och båda var hopplektioner så jag tog onsdagen. är nästa säker på att jag får Daisy, Camu eller Santtu -.- Daisy hatar jag att hoppa med, Camu hatar jag också och Santtu rycker så himmelens mycket i tyglarna. menmen, det får vi se i onsdag men jag hoppas jag har Ginger eller Gb :) nu i helgen skall jag läsa på kemiprov vi har i onsdag, ganska svårt men endå ganska lätt ;) söndagen blir det kanske kyrkan. måndagen och tisdagen måste jag också läsa. onsdagen ridning <3 torsdag packning. fredag dagsverk och iväg till Tammerfors där jag är hela helgen :D så kommer bli ganska ursel uppdatering :/ men nu har jag nog inte något mer att berätta så Hejdå <3

..

förlåt för att jag inte är perfekt !
förlåt att jag inte är som alla andra !
förlåt för att jag finns !
orkar fan inte mer med dethär skitet !
jag försöker mitt bästa, men ibland blir
jag så arg att jag inte ens orkar prata med någon !
jag försöker att inte tänka så mycket på det 
men det är inte så jävla lätt !
bry er inte. 

fredag imrn

sori att jag inte bloggade igår men hade ingen lust. var på skriftskola, gjorde läxor och var i skolan. vi fick ut matematikproven och jag hade 8½ så är riktigt nöjd ! och sen var det jättesträng skala med så. mer om gårdagen har jag nog inte att berätta. idag hände det inte heller så mycket, vi hade fysik och jag har aldrig förstått något av det vi håller på med men idag då det var sista gången av den juttun så förstod jag det eller det är bara en sak kvar jag inte vet :D efter skolan var det någon teaterjuttu i fritidsgården. tog ungefär en och en halv timme, trodde det skulle vara tråkigt, men det var iaf inte så tråkigt som jag trodde men det var nog endå tråkigt! då jag kom hem från bruke kollade jag facebook och här fastnade jag ;) skulle borda göra läxorna men inte orkar jag ;D men nu måste jag göra läxor och städa rummet. bloggar mer imrn efter ridningen, vi skall hoppa och så byter vi häst så kommer vara nervös och jag är nästan säker på att jag får Daisy som jag inte alls vill ha! men nu Hejdå

tisdag

idag försovde jag mig -.- jag vaknade halv 8 och skall vara klar 25 före :/ så gissa om jag fick brått.. iaf jag klädde snabbt på mig och så rusade jag ut till bilen.. jag hann inte ens äta :/ sen skulle jag söka 2 hårspännen till gymnastiken men det hann jag inte med, så jag tänkte att jag brukar alltid ha i rockfickan så jag har nog säkert nu också, men nejj då när man behöver så då finns det inte där ! hade typ istället kanske 10 hårband. men iaf i skolan var jag då på läkargranskning, läkaren kollade bara typ lungor, hjärtat och sådant och sedan pratade man förstås. något speciellt hände inte tror jag. på gymnastiken orienterade vi -.- men tur så fick jag orientera med Astrid <3 :D det var ganska jobbigt eftersom endel kontroller hade blåst bort eller så hade någon tagit dom -.- där var typ 4 stycken som kom ut på hertsbölevägen då vi orientera :o nåjo, men nästa vecka skall vi IGEN orientera, 3 gången nu liksom :// iaf då jag kom hem gjorde jag inte så mycket, sedan var jag ut och gå med Abi :) efter det läxor och snart blir det provläsning -.- nu kommer bloggningen vara dålig ända tills lördagen typ. eftersom det är vanlig skriftskola imrn, torsdag teater med skriftskolan och i fredag ridning <3 men nu måste jag läsa på prov ! så hejdå.

ändrade planer !

planerna för veckan ändrades idag. idag och imoron borde jag läsa på prov, onsdagen är det skriftskolemöte, torsdagen någon teater med skriftskolan och fredagen ridning. idag har jag bara varit i skolan. där hände väl inget speciellt. borde snart läsa lite på prov bara jag sku orka! imrn är det igen provläsning -.- men nu skall jag först göra vanliga läxor och sedan prov.

skola.

imoron är det då tillbaka till helvete alltså skolan -.- nå tur att vi har hussa imoron ;D idag har jag bara varit hemma, heller jag var med till kimito tidigare idag. vi har engelskaläxa tills imrn men jag hittar inte boken :/ antingen har jag glömt boken i skolan eller så har jag helt enkelt tappat bort den xD imrn måste jag väl också börja se på modersmålsprovet vi har i onsdag -.- måste också komma ihåg att fara och blöta trasan till lersakerna vi lagar i bildkonsten. jag tänkte att ni skall få lite veckans planer:

måndag- skola, provläsning

tisdag- skola (läkargranskning) , provläsning

onsdag- skola (prov), skriftskola -.-'

torsdag- skola, vet inte

fredag- skola, ridning <3<3

har provläsning, skriftskola och ridning. men nu skall jag fara o duscha och sen äta grillat och sen o sova..


!

hatar då vänner sviker! ni behöver int bry er om dehär men har blivit sviken ett antal gånger.

finns någon såndär juttu som man kan gilla på fb och det stämmer precis.


lördag

jo, jag överlevde igår men orkade inte blogga ;) vi var ju 7 stycken men bambi var sjuk :( men mas eller tas behövde ändå inte vara med :D för fia hade bambi med på vår timma så att hon skulle veta vad hon sku säga till veterinären. jag hade iaf Santtu <3, Daniela hade Gb<3, jill hade Skrutte <3, Wilma hade Ginger <3, Amelie hade Camu <3, Matilda hade Bambi <3 och Melanie hade Daisy. på timmen skulle vi räkna någo steg, förstod inte rikit ;) och hela timmen gick helt påriktigt skit, typ sämsta timman hittils med Fia ännu! hon har gjort en ganska humor juttu i stallet ;) hon har satt upp en lista där det står årets (något, kommer inte ihåg vad det stod) och då är det menat på 2010 och så har hon lagt upp en till lista där det står året mulle.. det går ut på att man skall skriva där om man ramlat av nu under tiden med Fia och så skall man skriva vem man ramlat av. dens namn som är skrivet flest gången blir dedär årets "någå" och hästen som kastat av flest ryttare blir årets mulle :D men där står bara 4 namn ännu och alla hästarna är olika. iaf efter ridningen gjorde jag inte så mycket.. idag vaknade jag någongång halv 11 och sen kom jag framför datorn xD idag har jag ingen aning om vad jag skall göra. men nu skall jag göra något annat så Hejdå.


vittuu -.-

igår i stan var helt jätteroligt :D jag köpte 4 t-skjortor, 2 toppar och 1 film. idag vaknade jag ganska tidigt och är ganska så arg nu! vittuu, jag vill inte och rida idag! Daniela och Matilda ska med oss och rida idag och det betyder att någon kommer ha mas eller tas eftersom bambi är sjuk :( och jag är säker på att jag eller jill hamnar ha mas elr tas och jag vill VERKLIGEN INTE ha någon av dom! påriktigt, har lust att skippa ridningen! är så j*vla arg! :@ sorry om jag svär men det är för att jag verkligen är arg! men nu skall jag klä på mig och sedan äta. efter 1 timme ungefär skall jag börja laga mig klar till ridningen -.- bloggar efter ridningen om jag lever, dvs inte haft mas elr tas och om jag haft dom så har jag inte trillat ner vilket jag säkert kommer göra om  jag har någon av dom. så hörs kanske någongång igen

Dani

idag vaknade jag ganska tidigt. ungefär klockan två åker jag in till Salo med Daniela <3. vi skall gå i plaza åtminstone. men nu måste jag fara eftersom jag ännu måste äta något och klä på mig. bloggar kanske före vi far annars då vi kommit hem!


Höstlov!

idag fick vi höstlov :D skoldagen var väl helt okei. vi fick veta våra vitsord i engelskaprovet, hade 7½, är nog helt nöjd eftersom jag knappt läst på någon läxa och ennu mindre grammatiken så. matematikprovet var i stort sätt ganska lätt förutom några uppgifter, men som vanligt kommer jag säkert ha en massa slarvfel :/ på bildkonsten började vi jobba med lera, skall laga en dörrskylt där det står välkommen. sedan fick jag också lapp om att jag skall på någon läkargranskning i tisdag, halv 10 i skolan inför mopedkortet. efter skolan kom jag hem och så sov jag i någon timme. sedan kollade jag facebook osv. snart skall jag gå i duschen och sen kanske sova. har ju höstlov nu så ;) imrn skall vi kanske till stan men antagligen blir det inte. fredagen skall jag o rida och sen vet jag inte riktigt. men nu skall jag fortsätta chatta med Jennifer :DD

anmäld !

har väl varit en helt vanlig dag idag. gymnastiken fick vi välja om vi skulle fotoorientera eller ha vanlig orientering och alla röstade på foto :D vi skulle vara i par och jag var med Astrid! :) vi hann med alla juttun ;D efter skolan kom jag hem och kollade facebook. sedan for jag med mamma till bruke och vi kom hem för en stund sen. nu har mamma också anmält mig till höstdagarna :D jag tog scrappa (man lagar kort osv.) och så tog jag teamwork. reserv blev gospel och skön stad, något att man skall gå där i Tammerfors. snart borde jag ta itu med läxor och provet vi har imrn men jag orkar inte :/ nå matematik är iaf inte såå svårt ! imrn är det ju sista dagen före höstlovet :D men nu har jag inte mer att berätta och  för den delen måste jag ta itu med provet. bloggar mer imrn :)

prov !

igår passade det sen endå för Daniela, eller det gick bara att jag for dit ;) så sen någongång 6 tiden for jag dit :D vi var ut o gå med Minttu och Wilma som var där och jag hade Wilma och jessus hon har börjar dra mot vad hon gjort förrut. sen var vi vid datan och så spelade vi ett spel och pratade ! sedan då jag kom hem var klockan närmare tio så jag gjorde snabbt läxorna och sen for jag i duschen o sen o sova..

 

idag har det väl varit en helt vanlig dag i skolan. förutom att på matrasten började det stinka massor i hela skolan. något rör hade blivit proppfullt eller vad det var så man fick t.ex inte använda vatten osv. men iaf så det stank i hela skolan så i början på hussan sprang typ alla i vår grupp ner till nedre våningen efter våra ytterkläder och sen upp tibax och tog in dom till hussan och vi sprang yttre vägen strumpfota xD på hussan lagade vi fisksoppa och fattiga riddare, riktigt gott nog :)) då jag kom hem satte jag mig framför datorn.. nu skall jag just börja laga läxor. borde också öva på prov men det orkar inte jag med :p imrn är det bara skola, på gymnastiken har vi orientering :/ sedan måste jag läsa på prov också -.- o onsdagen är det säkert också bara vanlig dag och sen höstlov. men nu skall jag laga läxor så Hejdå.


söndag

idag vaknade jag redan halv 9 -.- vet inte vad jag skall göra, antagligen bara ha tråkigt. frågade nog av Daniela om det passade att hon kom hit men det passade inte, samma sak igår (alltså att det inte passade)........ glömde berätta på fredagen/igår att jag kanske skall 5-8 november på höstdagarna. det är något med skriftskolan.. vet inte riktigt hur det kommer bli eftersom det handlar en massa om gud -.- men först tänkte jag inte riktigt fara men sen så övertala Astrid mig halvt ;) men skall ennu lite se. men nu skall jag göra något annat. borde göra läxor, städa rummet och sen kanske jag ser om jag frågar micaela om hon kommer hit en stund :) dom var också här igår på kvällen, dom kom nångång 9 tiden och sen for dom 12 tiden typ.

helg :)

skoldagen idag gick endå någorlunda snabbt ;) först hade vi biologi där vi fyllde i ett papper och svarade på frågor. sedan finska där vi fyllde i ett papper och såg på någå typ videoavsnitt.. hk skrev vi en hel del.. sen då vi var ut o gå med frågesport. så sjuorna åttorna och nians flickor så sku alla ställa sig en å en å så dela vonne in lågstadie eleverna i grupper till oss som vi sen skulle gå med och hitta 14 bilder och skriva på ett papper var bilden fandes. jag fick Petriikka och Alexander. Alexander är typ från ryssland å pratar liite konstit å han prata HELA tiden -.- sen då vi gick igenom svarena så fick han någå värre utbrott så hans assistent måsta komma å lugna ner han xD vi hade iaf 10/14 rätt :) efter att vi gått igenom svaren fick vi gå tillbaka till skolan. där vänta vi först en stund på bussen och sen typ 20 före 1 då den kom fick vi gå in i bussen å alla va typ inne kvart- 10 före å endå starta bussen först 5 över 1 -.-' iaf, då jag kom hem kollade jag fb och bloggar. sedan nångång 6 tiden somnade jag och sov till 8 ;) sen kom jag framför datorn igen och för en liten stund sen var jag i bastun ! imrn ska jag sova länge ha jag bestämt ! :) sen måste jag göra läxor -.- sen sku jag och Dani kanske se imrn.. men nu ork jag int skriva så mycket mer och skall nog snart gå o sova eftersom jag är trött.

skola imrn -.-

idag i skolan hände väl inget speciellt. på hanttatimmarna så gick vår lärare igenom det vi gjorde förra gången och kommenterade det, ganska roligt att höra allt ;) moddan började vi med uppsatser om lägerskolan :) på historian fick vi våra foton och uijj hur jag ser ut! :/ blev helt misslyckad! sen fick vi också veta vad vi skall göra imrn. jag fick promenad med frågesport. tur så har jag Astrid med mig i samma grupp :D iaf efter skolan kom jag hem. sen for jag och rida. jag hade Santtu <3, wilma hade Gb <3, jill hade skrutte <3, amelie hade camu <3, rita hade bambi <3 och melanie hade daisy. vi hade dressyr idag fast vi egentligen skulle hoppa. riktigt rolig timme var det, alltså som vanligt ;D då jag kom hem kollade jag facebook och åt. snart skall jag göra läxorna och sen duschen o sen å sova eftersom jag är trött då jag ha vari o rida.. imrn e de lörda men endå skola :( jag har biologi, finska och hälsokunskap och sen promenad med frågesport. efter skolan vet ja int rikit va ja ska göra.. men bloggar mer imrn för nu måst jag göra läxorna.

..

sorry att jag inte bloggade igår men hann/orkade inte. i skolan hände typ inget. var till hälsovårdaren för granskning till mopokortet. hon kollade syn, hörsel, blodtrycket, längd, vikt och ryggen. hade allt helt ok eller synen var lite sisådär men behövde iaf inte ännu till ögonläkaren. det var riktigt på gränsen men hon fråga om jag ser till tavlan och det gör jag så hon sa att hon inte skickar mig. men det är flera som skall, jag skall sen om jag får mycket huvudvärk p.g.a att jag anstränger ögonen osv.. sen efter skolan kom jag hem. sov i kanske 15 minuter bara och sen for vi till bruke. frågade i hulta om jag kunde komma dit på dagsverk och det gick bra sade dom :DD så femte november är jag i hulta daghem på dagsverk med en massa småbarn ;D sen då jag kom hem gjorde jag de vanliga läxorna. sedan skulle jag öva på prov men somnade istället :/ så klockan 9 på kvällen började jag läsa på prov.

 

idag i skolan hände inte heller så jättemycket. hade engelskaprov, var i allmänhet lätt, lämnade 7 ord på en sida där man skulle fylla i orden men annars tror jag det gick rätt så bra :) vi fick också veta vad vi har för timmar i lördag, jag har biologi, finska och hälsokunskap -.-' men jag överlever väl ;) imrn får vi säkert veta grupperna som vi har efter maten. vi skall med buss till och från skolan. vår buss som jag åker med startar 7.45 från björkboda butik, vilket är senare än vanligt :D och sen 13.05 skall den vara i finska skolan eller i vår skola, förstod mig inte riktigt. men det jag hatar mest av allt är att den buss som far direkt opp till björkboda startar 7.55 från Kimito/ Rosendal och 12.45 från bruke sedan då vi slutar. så liite fräckt liksom att dom får sluta 15 minuter tidigare än alla andra :( idag då vi slutade så var bussen där direkt typ, vi brukar alltid hamna stå och vänta men inte idag. hoppas den alltid kommer sådär tidigt så att vi inte behöver stå o frysa.. då jag kom hem kom jag direkt framför datorn. imrn är det skola och ridning som gäller. o sen tidigt och sova så man orkar på lördagen med skola -.-' men nu skall jag fara o läsa lite på läxor och så skall jag städa typ. men bloggar senare idag eller imrn.


Dagsverk!

idag har det varit en helt ok dag. vi fick ut våra biologi o finskaprov idag, och blev helt förvånad över vitsorden ;) trodde jag skulle ha 4 i båda men hade 8+ i båda proven så är skitnöjd. finskaprovet var jättesvårt och biologi kan jag inte alls och brukar ha något där vid 7. på gymnastiken hade vi sähly (innebandy), riktigt kul. då jag kom hem gjorde jag inte mycket. senare for jag till butiken och nu sitter jag här :) hade mamma idag och fråga i hulta daghem om dagsverket men hon hade inte sett den typ hon sku fråga. men hon hade haft en annan som jobba där att sejja ti hon där.. o hon hade sagt att jag nog säkert slipper dit men att dom har någon princip att man själv skall fråga så imrn skall jag antagligen med mamma efter skolan någongång till hulta och fråga om dagsverket. så chansen att jag slipper dit är typ 70% kanske ;D Alexandra berättade också idag att hon hade sagt till sin mamma som jobbar där att hon inte ville leka med dom små så hade hennes mamma sagt att hon kanske skulle ordna något pyssel som Alexandra och om någon till skulle dit kunde göra med dom små. så om jag slipper till Hulta daghem så skall jag och Alexandra antagligen pyssla med dom små :) undrar hur det kommer sluta xD om någon behöver hjälp och ropar Alexandra så far vi väl båda dit för att hjälpa och nääji :D men jag får antagligen veta om jag slipper dit imrn :D men nu skall jag läsa lite på engelskaprovet som är i torsdag och läsa läxor. bloggar mer imrn.. Hejdå.

ny vecka!

igår var jag till kyrkan och ngt annat gjorde jag typ inte. idag är det då mångad och ny vecka som kommer kännas extra lång eftersom det är skoldag på lördag -.- vi hade en aning chill idag i skolan. först hade vi kemi. vi for ut i skogen där vi skulle plocka växter och svampar osv.. sen beroende på hur många rätt man hade så fick man godis, vi var tre, tre och fyra. i min grupp var vi tre och vi fick 6 stycken godisar var :) andra timmen hade vi elevhandledning där vi hörde på någon juttu och så skrev vi några meningar. sedan modersmål. först fick vi en dikt som vi hade gjort så vi fick den och skulle limma in den. sedan gick vi till biskopsö (religionsklassen) där vi läste upp dendär dikten för åsa. skall berätta hur allt började. alla klasser fick några papper där varje elev skulle välja en rad som den tyckte var vackrast och så skrev man sin nummer som man fått på lappen och finaste raden. och sen lagade anki ihop våra dikter och åsa var domare om vilken som var finast. hon tyckte vår var bäst så vi var vinnare :D vi skulle idag läsa opp vår dikt för hon ifall hon skulle ändra sig men vi vann nog ändå ;D iaf så vi gick till religionsklassen där sjuorna hade timme. vi läste upp vår dikt och sen var det klart där. då vi kom tillbaka till moddaklassen fick vi godis som pris :)) vi fick alla varsin negerkyss, lakrits och två dumle :)) sen fick vi ännu höra på Amanda- jag vill leva (en i min klass sjunger den). sen i slutet av timmen gick vi igenom en övning. sen var det engelska där vår lärare bara prata om någå regler som är med till provet och i slutet av timmen fick vi läsa på prov. sedan hade vi 2 timmar hussa. där lagade vi grisshnitzel (ingen aning med stavningen) och klyftpotatis. till efterrätt lagade vi blåbärspaj :) blåbärspajen hann vi inte äta så den tog vi hem. så vi har haft det ganskal lätt i skolan och fått mycket sötsaker ;) då jag kom hem gjorde jag ingenting. skall snart läsa på läxor och kanske lite till provet. imrn får vi säkert ut våra biologiprov och finskaprov :/ jag vet att det har gått dåligt i båda så vill inte ha ut dem! förresten så har vi dagsverke den 5.11 så måste börja söka någonstans att fara till också. har sagt till mamma att hon skall fråga i hulta (ett daghem) så jag tror hon skulle fråga idag eller imrn. men nu skall jag läsa på läxor så Hejdå.

städat

Idag har jag varit riktigt duktig mot vad jag brukar ! :) jag har plockat upp saker i rummet, torkat damm och damsugat. så nu har jag äntligen ett städat rum :) sedan satte jag mig framför datorn och fick för mig att koppla högtalarna till datorn så att jag kunde höra på musik via högtalarna :D riktigt snart kommer Micaela hit :DD hon är ensam med sin storasyster som har en kompis där så hon hade tråkigt och kommer därför hit :) mamma skall också kanske till portside efter pizza :)) imrn skall jag till kyrkan så kan inte vara uppe såå länge idag.. får Janina med till kyrkan ;) sen vet jag inte vad jag skall göra.. men nu kom micaela så Hejdå :)

9.10

igår i skolan skulle vi göra en uppgift på handarbete där vi fick ett papper med instruktioner. vi fick ha en bit filttyg, garn och någå dekorationer.. vi sku planera någå arbtete av dedär, typ telefonväska, väska, penal osv.. först skulle vi planera sen sku vi sy dedär arbete för hand, sen dekorera o sånt å sen sku vi ennu laga ett papper. alla var helt jättestessiga där o va helt nervösa ifall man int sku hinna bli klar ;D sen sku man ennu ge vitsord ti sejj själv :/ någt annat händ it rikit tror ja.. efter skolan kom jag hem.. sen for vi till ridningen. jag trodde att jag skulle ha Santtu eller Daisy, wilma ginger, camu eller daisy, amelie gb eller camu, melanie gb eller daisy eller ginger, jill skrutte ginger elr bambi. jag hade Santtu, jill hade Skrutte, Wilma hade Gb, Amelie hade Camu, Melanie hade Bambi. vi hade dressyr. jag trodde santtu var helt jobbig o att ja sku hata han o allt sånt. men jag hade helt fel inställning! han var helt jättemegakiva <3 enda felet med Santtu är hans skumppiga trav som jag inte alls tycker om :/ sen hade vi en övning där vi sku trava halva banan i arbetstrav och göra en volt där ett ställe o vi sku va utan stigbyglar.. testa typ två gånger men sen vila jag ha stigbyglar för då han har så skumppig trav. o santtus galopp va helt underbar <3<3! nästa gång tror jag vi skall hoppa :) efter ridning iaf så kom jag hem. klockan 8 såg jag på mgp. nån izabella vann, riktigt bra var hon nog! ;)

idag vakna ja någå 10. sen dess ha ja sutti framför datan. nu sitter ja o chattar me Jennifer :DD idag har ja ingen aning om va ja ska göra!


imrn :D

Hej, äntligen har jag tid att skriva, eller nästan tid ;) idag vaknade jag halv 8 och skall vara klar 25-20 före så gissa om jag fick liite brått men jag hann iaf :D på måndan, tisdan o igår vakna jag också jättesent :/ men iaf idag i skolan händ nu int så myky. vi had finskaprov o de va jättesvårt :/ kommer säkert ha jättedåligt! :/ vi böt också platser idag, eller endel böt för att endel stör hela tiden på timmarna. jag hamnade byta ett steg framåt :/ (jag had int stört men då där va andra som hade stört så därför måsta jag flytta) nu sitter jag mellan Xenia och Alexander.. Xenia satt jag ju också bredvid ifjol. bakom mig har jag simon.R och framför simon. F.. jag trivdes där jag satt förrut iaf med att jag hade patricia bakom mig och astrid snett bakom :D idag i skolan på hälskokunskapen fick vi också veta våra vitsord i provet vi hade förra veckan.. hade 8½ så är riktigt nöjd med tanke på att jag knappt läste :)) efter skolan kom jag då hem och så skulle jag kolla facebook men somnade istället ;) men sov typ bara en halvtimme. sen for jag ut och klippte gräset -.- efter det kom jag in och kollade facebook och några bloggar :) skulle ännu borda göra läxor men får se.. har endå bara religion men jag fattar typ inget av det så.. imrn är det först skola där vi har handarbete :D esn efter skolan är det ridning :D enda felet är att vi byter hästar, skulle gjärna ha ginger äänu :/ efter ridningen vet jag inte vad jag skall göra. jo jag skall se på mgp som kommer klockan 8 där amanda är med :) snart skall jag fara i duschen och sen o sova! så godnatt alla läsare :) <3

6.10

sori att jag inte bloggat men har inte hunnit. måndagen på hussan lagade vi tortillas och kladdkaka :D tisdan på gymppan spelade vi sähly :)) efter skolan övade jag på prov. onsdag, idag hade vi prov i biologi. gick väl sådär, failade ganska mycket xD efter skolan somnade jag och vaknade halv fem ;) sedan for jag till butiken och efter det o sejja grattis till fammo som fyller år idag :)) nu skall jag riktigt just öva på finskaprovet som är imrn. imrn skall jag klippa gräset och sedan antagligen bara chilla.. fredagen är det ridning <3 men nu måste jag öva på finskaprov så Hejdå!

söndag

vaknade 10 idag. sedan kollade jag fb. 12 tiden for jag till kyrkan och kom hem ungefär 1. idag blir det städning, läxor, provläsning, till mommo o visa sanni å abile och så skall jag till min farbror och sälja jultidningar och efter det till kimito. bloggar kanske mer sen :)

lördag

vaknade halv 10 idag. sen satte jag mig framför datorn. snart skall jag klä på mig och sen städa rummet. senare idag skall jag till Daniela :D

ni behöver inte läsa.

skriver bara detta för att jag har tråkigt och vill skriva det någonstans, nämner inga namn o så o ja gör inte dehär för  att nån ska typ tycka synd om mej. o skriver int så bra heller utan lite såhär.

 

ja rikit visst dedär, att de sku bli sådär.. jag vänta på att få börja högge myky, att de sku bli roligare o man sku få myky kompisar. tror ni de? Neei. ja ha försökt men de ha int lyckas.. alla sir typ konstit på mej bara å talar skit om mej, känns de som! speciellt endel. börjar faktiskt bli trött på att börja gå i dendär jäkla skolan. varje dag är det jag som får fara å tala me nån så att man it står där helt ensam. ibland hör ja hur endel talar skit om mej eller någo sånt, flera gånger ha ja tänkt på att om ja ska sejja de ti kuratorn nästa gång jag far dit men vet int.. ja sku vilja ha mer självförtroende o kunna sejja till bättre å så men har knappt alls. sku säkert ha bättre om ja sku ha kompisar o så men då ja it har en enda typ. endel sejjer att dom e mina kaverin men ja vet att dom bara feikkar! påriktit, börjar bli så jäkla trött på att alla bara feikkar allt å talar skit om en osv.. sku ja it söka opp nån ti va me på rasterna så sku ja va ensam.. har typ int ens mina gamla kaverin kvar :( nejj, nu ska ja it skriva mer om de. ska försöka orka ennu men vi får si..


fredag

idag i skolan hände det typ inget. jag var och sku byta busskort igår men där var inget så jag skulle komma idag på nytt och så var jag, men inget busskort till mig- det hade nog kommit men inte mitt :/ så fick ett busskort som där kanske är en resa på så att jag slipper till skolan i måndag så då måste jag dit igen... efter skolan kom jag hem och böt om o åt. sen for jag opp till stallet :) jag hade Ginger <3, Wilma hade Gb, Amelie skulle ha haft CAmu <3 men måste ha Daisy istället och Jill skulle ha haft Bambi om hon sku ha varit där. På lektionen hoppade vi :D Amelie föll av men det var inte Daisys fel! Hon tappade helt enkelt balansen. nå iaf så sen steg Daisy på sina egna tyglar så dom for sönder så sen kunde inte Amelie rida mer men vi hoppade bara en gång och då fick hon rida Gb :) Det var iaf jätteroligt! Enda felet var att jag inte rider Ginger mer nu :(( Och Daniela, i gruppen före (min kusin också) galopperade idag för första gången och det gick jättebra för henne :)) sen efter ridningen kom jag hem, kollade fb. sedan for vi till bruke och så for vi till butiken. sen kom jag hem och for i duschen så nu sitter jag här med badrock ennu och skall snart byta om. i helgen skall jag läsa på prov och kanske jag ser med någon kompis.

RSS 2.0