Snabbt inlägg!

Hej, bloggar nu bara snabbt. har inte hänt mycket på sistone! idag har jag varit i skolan bara och sedan på ledarkurs. i lördag är det ju tävling :D och i fredag ridning :) imrn blir det påsklov :) skall nu fara igen. sorry inga bilder nu :/

bilder!

Daisy <3 En lite galen häst som kan bocka och fara iväg som en raket mitt i allt ;) måånga har ramlat av henne men hon är endå jättesnäll då när hon inte far iväg! :) <3
En hästsko som min syster fotade då hon var och fota då vi red. Det är också syster som fotat bilden ovanför. hon har fotat nu några bilder som kommer skriver sen då det är jag :)
nu kommer sådana foton jag har fotat:
det skall föreställa Ginger, men inte bra bildkvalite för då det är fotat med telefonen. men det får duga :)
Bambi, inte heller bra bild men bättre än förra :)
Gb <3 inte så jättebra bild men endå :) det var han jag red på fredagen! <33
Skrutte, ett föl i stallet. Förlåt att bilden är fel väg men det går inte att ändra den! Suddig, jag vet.
det var alla jag fotat.
kommer mer bilder i ett annat inlägg. detta skulle bli så långt annars. men där fick ni några :) skall kila iväg och äta nu så kanske jag lägger in fler bilder igen.
Kraam// Alexandra <3

svar:

Hej, här kommer svar till den anonyma som skickade en kommentar idag:
Anonym om Freda:D:
Va gör du annars då ? Sku du tänka dig o sätta mera bilder på din blogg ? för du har jätte fina bilder annars !
just nu bloggar jag och hör på musik :) jo, jag kan försöka sätta flera bilder hit bara jag hittar några bra och bara det går att ladda upp bilder. skulle sätta igår och på fredagen men det funkade inte, men skall försöka idag igen :)
Hejdå & Kram// Alexandra <3

Freda:D

Moi, slänger nu hastigt in ett inlägg. idag hade vi matematikprov, var ganska lätt fast lite fräckt ändå! vi hade ju kemiprov förra fredagen, hade 8½ i det :) idag var jag ju också och rida :) jag red Gb <3, Alexandra red ginger<3, wilma red Bambi och jill red Daisy. Timman före oss var någon sorts nybörjargrupp för sådana som aldrig ridit förrut. dom var bara 3 stycken. jag skulle leda en som hade ginger tyckte vår ridlärare så jag ledd hon där :) och dom andra hade sina mammor som ledd dem. var riktigt roligt :) sedan hade jag ju min egen timme. nästa lördag skall jag och tävla i dressyr! jag önskade reino eller gb men det är ju inte säkert att jag får någon av dom :/ men man får alltid hoppas på det bästa!:D nu har vi inte prov på flera veckor :D det kan hända att det kommer bilder här nedanför som jag fotade idag i stallet. det är bara 4 bilder men bättre än ingenting :) de är väldigt suddiga eftersom de är fotade med telefonen :/ men bättre än ingenting. dessutom kan ni kanske få några bilder som min syster fotat då vi rider. så några gamla bilder får ni kanske :) men nu skall jag fara så Hejdå. det funkade inte att ladda opp bilder så dem kommer någon annan dag!

Godnatt och kraam// Alexandra <3




snabbt inlägg :)

Hej, fick just veta att jag är en av finalisterna i veckans blogg hos www.saaackee.blogg.se. Gå gjärna in dit, bra blogg! :) om ni vill va snälla så kan ni gjärna gå å rösta på mej här :) det var allt från mej :)



bloggar inte nu på ett tag!

Hej, kommer inte att blogga nu på ett tag. igår fick jag veta en sak men vad det handlar om säger jag inte!! men iaf så efter det som jag fick veta så har jag ingen lust och ork att blogga. :'( men kanske det ändå kommer in ett inlägg någon gång så fortsätt besöka bara! :)



-.-

Hei! ida ha ja int gjort så myky.. har haft i sekert 4 dagar nu huvudvärk-.- och några dagar tandvärk:/ har nu tagit burana igår och idag så att det inte skall värka så mycket! det är helt megastörande.. men nu skall jag fara igen så Hejdå..



Bloggpaus, tror jag!

sori än en gång att jag inte bloggat men har inte hunnit! iaf så igår var jag först i skolan sedan kom jag hem och var vid datan. sen for jag på Oliver twist där bl.a. Ida va me:D teatern va jättebra!<3 då ja kom hem öva ja på kemiprov. ida had ja först 3 timmar hantta:D där had vi nån vikarie å de va såna som böt namn å sen fick vi ha musik o spela där å allt möjlit:) sen efter hanttan så had ja rella o sen kemiprov. de va jättelätt, endast sista sidan som va svår! tror nog att det gick ganska bra:) sen had ja hissaprov. 7a had ju haft hissa före oss å dom skrämd oss med att de va några från b som had underkänt ungefär 5 stycken så alla va ungefär att e de jag heller. å ja va säker på att ja sku ha underkänt. sen då vi fick ut våra hissaprov så sa vår lärare att ingen had underkänt att dom i a had planera att skrämma oss:/ men sejjer int hit va ja fick. är missnöjd med resultatet men det får duga! sen lite över 4 kom alexandra o dom efter mej å så for vi o rida:D jag had Reino<3, wilma had gb<3, alexandra had daisy o jill had bambi. reino var helt mega underbar<3<3 han hatar att hoppa men han hoppade faktiskt några små hinder ida å dom va jättehöga för reino! men han hoppa dom :D:D alexandra rasa av daisy:/ hon tappa stigbygeln o sen så tvärsvängd daisy o hon flög av:/ sen då ja kom hem så ungefär halv 8-8 så kom micaela hit:) vi tala typ bara å sjöng någå karaoke.. hon for hem för kanske 15 minuter typ sen.. snart ska ja fara i duschen o sen o sova. imrn måst ja å sälja någå wc o hushållspapper-.- funderar på att ha bloggpaus!? tror att ja tar en liten bloggpaus, skriver emellanåt då jag har tid och ork.. men nu far jag i duschen så Hejdå



Onsdag

Hej, ida va ja först i skolan.. först had jag min bokrecension. Herregud va de va nolot!!! de va helt mega hemskt!!! men iaf sen had ja rella o sen had ja 2 timmar matte. sen engelska o sen finska. då ja kom hem så kom vi bara hastigt in å sen for vi ti frissan.. toppade bara egentligen men klippte lite pannluggen :) vi va där i typ 2 timmar :P tills imrn har vi 10 uppg matte-.- sen har vi finskaord, geografiläxa-.- de va helt jättetråkigt!! men har gjort de flesta mattetalen. har kanske 2 kvar:D nu sitter jag och hör på funhouse finalen :) men nu ska ja fara så Hejdå.. bloggar kanske imrn.



Tisdag

Hej, sori att ja int blogga igår:/ men här kommer kort om igår. i skolan had ja först 3 timmar hussa, där laga vi fisksoppa, någå bröd å sen åt vi vår cheesecake.. mätt blev man iaf:D sen had ja engelska. sen bige där vi fick veta våra provresultat men säger det inte hit. sen had jag finska och det säger jag inte heller! sen läst ja typ på min bok hela dagen! fast ja sovd i kanske 1 timma också;) men had några kapitel kvar men de läst ja ida i skolan. sen vet ja nu int om de händ så myky mera..




Sorry

sori att jag int blogga igår men ja hann int o int orka ja heller. först så på morgon så läst ja lite.. sen kom ja på datan. sen läst ja igen så att ja nu e på någå på 200 av 350.. har ju i onsdag bokrecensionen så är lite nervös nu :S sen for ja på datan igen, sen for vi ti bruke o neste.. sen då vi kom hem så kom daniela o dom hit å sen for dom kanske halv 9 å sen börja ja läsa på engelskaprov så läst bara 1 gång igenom de! ida va de ju utedag i skolan, trodde det skulle bli jättetråkit men inte var det sen endå det heller! först på morgon då vi skulle fara så hade jag 1 kass med skridskor, 1 med gymppakläder, skolväskan, 1 med utekläder så gissa om det var jobbigt att bära allt!?men iaf första timmen var som vanlig och då hade vi engelskaprov, var jättelätt om man tänker att jag hade läst en gång på det. lämnade bara några ord så ;) sen hade jag snöfotis:) var ganska roligt ändå men jättetungt att "plumsa" (springa) runt i snön där efter en boll.. jag hade bara typ 2 kompisar där men vi blev inte på samma lag:/ men iaf så på mitt lag var det Amanda, minka, joanna, adrienne, rebecka och sen jag. först spelade vi mot ett lag som 1 av mina kompisar var i och sedan mot ett annat där jag inte hade några kompisar alls och till sist mot ett lag som min andra kompisar var i.. sedan hade jag isdisco, vilket inte alls var tungt! vår gymppalärare som skött om isdisco så hade musik på och vi skulle bara skrinna där.. fast där var 3 flickor som var i typ ett hörn o tala sen pojkarna i ett och sen några där jag var med så stod där och prata :) så mycket skrinnande blev det inte! men roligt iaf! sen då vi kom tibax ti skolan så sku vi egentligen om det skulle ha varit vanlig dag så skulle vi haft en timma till före maten men vi fick fara och äta då redan:) sen var det skulpturtävling. jag var med linda, jennifer, janina och patricia.. dom satt i ett bord i maten medan jag satt med några andra och då kom dom på att vi sku laga en näsa!?!? nå jag orka int säga någå så jag gick nu med på det.. nääi det blev helt konstit och si ut! jag tyckte det likna en krokodil:P sen då klockan var lite före 2 sa lärarna att då dom hade bedömt mans snöskulptur så fick man fara och äta korv som dom grillade:) så vi for nu dit och äta sedan. 2 tiden så var det prisutdelning. vi fick inget pris men vi hade på ide 2/5 poäng, samarbete 3/5 och resultat 3/5, kanske inte världens bästa men what ever. vi fick sluta 10-kvart över 2 redan och hamnade vänta på bussen i 30 minuter-.- men sen då ja kom hem så gjord jag inte så mycket. vi har inga läxor alls tills imrn:D nu skall jag börja läsa på min klassiker igen.. så hejdå.. vet inte när jag bloggar nästa gång. för imorgon måste jag läsa igen på min klassiker och på onsdag har jag frissa och att öva på kemiprov, torsdag scouter och kemiprov, fredag ridning, lördag antagligen teater- oliver twist.



vinnaren i veckans blogg:)

har nu räknat rösterna! vinnaren vann med 17 röster! :) och sedan kom 2 följande med 7 röster var och sedan 3 med 5 röster och 1 med 3 röster! men tack till alla för att ni var med! :D
vinnaren är:


nr 1. janina



Stort grattis till henne! :)

sjuk hals :/

hej, ida vakna ja någå 9. igår så va ja då på funhouse. där va ja o forsbom först me ida, ria, xenia, moa. sen va vi me erika o alexandra å sen kom linda å lars me. senare sen for ja, alexandra, erika å jennifer ut å gå o va borta i kanske en timma? men kul va de;) sen då vi kom tibax höll walk this way eller va dom nu hett så dom höll på å sjunga. sen for alexandra  å jennifer ut å gå igen å ja o erika blev kvar där. dom va typ borta i flera timmar kändes de som.. medan dom va borta så spela nu basbross (ja vet int hur man stavar de sen) o de va rikit bra :) dom sjöng låten bianca på både svenska o engelska. sen så efter nån timma kom då alexandra o jennifer tibax.. sen efter en stund for dom igen. o sen så va där nån tävling att vilken av dom här 3 gör det själv finalisterna att vilken såndär grupp som kunna skrika högst å då vann vi som va på funhouse:D sen så utsåg x3m vinnaren kanske halv 12 å då dom som ordna man såg rikit hur dom va nervös.. å sen vann kålby som had snöfotis-.- ja tycker nu att funhouse borde ha vunni för dom had helt klart bästa juttun! sen kom ja hem någå halv 1 typ. men de va jättelyckat å kiva! :D å ida lite före 12 så for ja o mamma ti bruke ti någå loppis-.- där såld vi nu sen alltså en grupp då.. sen for jag, ida o susanna ut o ropa i en grammafon (vet int hur man skriver de) o sen såld vi nu där.. va kanske mest me misan o susanna :) sen kom vi hem typ 3- halv 4? men iaf så nu sitter ja här o skriver dehär.. ska utse vinnaren till veckans blogg idag:D den som vinner så skall få en länkning på min sida! :) men nu skall jag räkna rösterna ;) Hejdå


Funhouse ida:D

hej, ida va ja först i skolan. först had jag ju 3 timmar hantta. första timmen så laga vi någå klädhängaren ti våra barnkläder som vi ha sytt som vi ska ha på utställning på dedär loppise:) andra timmen så sticka vi pikulite eller man sku göra de om man hann å så tala vi. tredje timmen så då va vi i vårt skolhus (vi har hantta i lågge så) å så va vi där i datasalen å så hängd vi opp våra kläder där. sen fjärde timman had ja rella-.- femte timmen så borde ja ha haft kemi men vi had ju geggaprov-.- de va 5 sidor långt + ett papper som de va fram o baksida på. men de va ganska lätt men på ett sätt ganska svårt ;) men har kanske 7 i de typ? men iaf så sista timmen va hissa-.- sen hem me buss å så kom micaela hit för hennes pappa laga någå på mammas bil. dom had också hitta deras kanin död idag:( hon for ganska just hem. men nu ska ja fara i duschen och sedan ska ja laga mej klar å sen på funhouse:D <3 bloggar sekert imrn efter att ja ha kommit hem.. Hejdå!


geografiprov-.-

bloggar nu smabbt bara eftersom jag måste läsa på geografiprovet ännu har inte ens läst 1 gång igenom det så-.- men iaf så ida va ja först ti skolan o sen hem o då lest ja lite på prov o sen for ja ti scouterna sen kom ja hem å så kom ja lite på datan å så lest ja på prov men endå kommer ja int igenom allt:( men iaf så har ni blivit dåliga på att rösta till veckans blogg:/ skall avgöra den någon dag. och idag fick jag veta att jag är en av finalisterna på misans blogg:) så gå gjärna in å rösta här! imrn så e de entligen funhouse:D å på lördan e de någå loppis-.-


Glömde

glömde i förra inlägget att skriva då vi kom från ridningen så stannde vi i siwa och mamma for in och jag och Alexandra hade roligt, vi skrattade till ALLT! sejjer int åt vad men vi skratta helt follt å sen satt de nån tant där breve i nån bil så hon glodd helt konstit på oss då vi skratta xD har nu iaf gjort matten men int geggan:(

tomt

först ida va ja i skolan. vi had först modda, sen religion, sedan matte 2 timmar sen engelska o sen finskaprov, de va ganska lätt förutom sista sidan:/ men iaf ida så sku vi välja va vi sku ta ti utedagen, sku ha vilja ha nån sorts bingo men visste ingen annan som sku ta de så ja tog iställe snöfotis-.- o sen tog ja någå isdisco o sen snöskulptur, har alla saker samma som linda :) sen då ja kom hem så böt ja direkt om o så åt ja å sen for vi efter alexandra o sen ti kimito o rida:D man ska va där 20 före men vi va först mellan kvart å 10 före men vi hann jättebra för de:D jag red ginger<3 wilma red reino<3 patricia (en som ja känner så hennes kaveri va å rida ida) så hon red gb<3 jill red santtu å alexandra bambi. kändes jättetomt utan queen! iaf så först va vi ut i terräng o de va jättekiva<3 sen for vi in till manegen å där va vi i 2 olika volter. pojkhästarna i ena o flickhästarna i den andra:) jag och alexandra var i ena o dom andra i den andra. där trava vi först o sen galoppera vi:D<3 timman tog slut jättesnabbt:( men iaf så har jag kanske inte berättat till er om att jag stiger av på något konstigt sätt så ja ska försöka lära mej hur man stiger av egentligen har tränat nu då vi slutat så har tränat på det i kanske 2-3 lektioner? men iaf så är jag jättestolt nu för jag klarade av det på typ andra eller tredje försöket:D jag brukar typ hamna göra det 6 ggr typ:P men ida klara ja de ganska snabbt:D längtar redan ti nästa freda!<3 men nu ska ja börja laga matteläxan. är typ längst i matten för ida så första timmen hamna ja räkna någå repetionsuppgifter för att jag var så långt men sen börja vi med procent.. har bara 2 uppgifter men endå. skall också plugga lite på geografiprovet. så nu hejdå<3 ni får kanske bild på bambi, ginger, santtu sen då jag fått dom av Alexandra hon fotade då i stallet efter timmen. skall se om jag har bild på dom andra också:) men som sagt får ni dem senare.


kanske ingen bloggning imrn:/

Hej, bloggar kanske inte imrn eftersom det är geografiprov som gäller och sedan skall jag o rida <3 imrn har jag också finskaprov, har övat på grammatiken så det är orden, understräckningar och ordlådorna kvar och sedan är jag klar:) idag har det väl varit ok dag. på hussan lagade vi makaronigryta och cheesecake fast den får vi äta först nästa vecka men vi skulle laga i några småskålar också och sedan skulle vi sätta det i frysen och sista timmen av hussan fick vi äta det. vi fick också daim:D sen har det väl inte hänt så mycket mer idag. efter skolan for jag, mamma å syrran ti kimito ti en skola dit hon ville och se så att hon visste hur hon skulle välja det. sen kom vi hem någongång 4 och så satte jag mig framför finskaboken. men nu skall jag ta itu med finskan igen så hörs vi kanske imrn, kanske torsdan men jag tror det blir först på fredagen efter funhouse. förresten så idag sa en lärare i högtalarna att vi sku veta imrn va vi ska välja ti utedagen och vi i b har inte ens fått veta vad det finns att välja mellan:O vet bara att man får välja mellan snöskulptur och pulkarace på eftermiddagen och att man då får jobba i par eller grupper om man tar snöskulptur och jag, linda, jennifer, kanske astrid, alexandra, erika, viola men iaf jag, jennifer och linda skall jobba som en grupp:D visserligen kommer det inte bli till så mycket då det är vi 3 men det ordnar sig väl:) vi har också matte och engelska tills imrn, men tur är så har jag gjort dem redan. fick också reda på att jag inte kommer få någon av mina favorithästar imorgon för vi skall alla i vår grupp och rida imrn och då kommer en annan säkert få gb och jag hade ju reino förra veckan. men NU skall jag ta itu med finskaprovet igen så hörs vi i fredag annars lördag efter att jag har varit och sälja. Hejdå<3


Hej

Hej, sorry att jag inte bloggat tidigare men har inte orkat. Tack för att ni kommenterat och besökt så mycket :) idag vakna jag halv 7. dagen började verkligen bra ;) vi starta ungefär kvart före ti bussen å sen så då vi kommer ner i en backa far så sir vi hur en buss far förbi, nå iaf så släpper nu fejos mamma av oss vi står å väntar i evigheter på den andra bussen, sen skickar jag till jennifer om båda bussarna ha fari förbi å de trodd hon för då had dom fari förbi janinas å då e man nästa i bruke så vi missa bussn.. sen ringd jennifer ti sin pappa så hämta han oss sen ti skolan. Vi lyckas vi me att missa bussn:D men först hade vi kemi. sedan hade vi gymppa där vi dansade vals och zumbade, rikit ok väl inte riktigt min favorit men har ju aldrig gjort det förrut men nu var det ok:) sedan hade vi hk och sen modda. sen kom ja hem. då gjord ja lite läxor å öva på finskaprov lite ;) nu hör jag på musik. har ennu geografin att läsa på. tänker läsa noga på denhär läxan så att jag har lättare till provet:) skall förresten i onsda och rida:D kati had skicka ti mamma att de e ingen ridning i freda att hon sku bort å sen skicka hon när de passa för hon att vi kommer o rida. så i onsda klockan 4 ska ja å alexandra o rida:D vi slutar båda halv 3 men hon har närmare hem så hon e hemma före mej, ja kommer hem 3 så mamma hemtar hem mej å så byter ja om direkt å medan far hon efter alexandra o sen kommer hon efter mej å sen far vi ti stalle:D vill rida gb eller reino, vilket jag endå inte kommer få göra:( men nu skall ja läsa på geografin så Hejdå. bloggar inte kanske imrn eftersom vi först ska ti kimito fast de e inte sekert att jag far med å sen måst ja öva på finskaprov som ja har på onsdan, onsdan så ska ja å rida å öva på geografiprov å sen torsdan ska ja öva på geografiprov å fredan e de FUNHOUSE:D så ni ska int bli å undra. kommentera nu till veckans blogg för jag kanske utser vinnaren i helgen.


Finalisterna till veckans blogg!

Här nedanför kommer nu finalisterna till veckans blogg.
Reglerna är:
- man får rösta högst 3 gånger men inte på samma person.
- man får rösta på sig själv.
- man måste ha blogg för att rösta så att man inte fuskar, såna röster tas bort!


1.

janinalove.blogg.se



2.


mmisaaan.blogg.se



3.

saaackee.blogg.se



4.

gommianka.blogg.se


5.

soouufie.blogg.se


6.

sabbiina.blogg.se


7. jag fick inte bilden som hon har hit men ni kan istället gå in på hennes sida och se där:) men gå in på elinhellberg.devote.se



det var dom:) det blev 7 stycken. vet ennu inte när jag avslutar men nu gäller det bara att ni röstar fram en vinnare:) alla hade jättefin blogg men alla kan ju inte bli finalister:/ men tack för att ni anmälde er iaf:D



Hej

bloggar ganska snabbt nu:) micaela har varit här idag och först sjöng vi nån sorts karaoke på datan å sen for vi ut o sen måsta hon hem. snart kommer hon hit igen en stund å sen far vi ut å gå me abi:) vi tänkt gå enda ti min mommo alltså micaelas fammo) men sen tyckt mamma å syrran de va för långt-.- så nu vet vi int vart vi ska fara å gå:/ ska ennu göra läxor. övas på prov blev de nu int ida:/ men nu ska ja fara. bloggar kanske sen då vi ha vari ut å gå å sen fotar ja kanske :)


imrn skola-.-

Hej, imrn e de skola igen-.- ida måst ja väl öva på prov å sen ska ja göra läxor å städa rummet. igår kom jag på att de e funhouse i freda som ja kanske ska på:D å då måst ja nån annan dag å rida å då kanske ja hinner si queen ennu innan hon far om hon int for igår eller far ida:( men hoppas ja hinner si hon ennu å sen om ja har rikit tur så kanske ja får rida hon:) men ja hoppas iaf att ja hinner si hon!<3 kommer bli tomt utan hon:/ hon kom på tredje plats av mina favorithästar så de kommer bli hemskt!:'( men nu ska de väl gå sen endå å sen kom ja å tänka på att nu kan ja int ens få hon på lägre:( men nu ska ja sluta prata om queen.. men nu ska ja klä på mig och sedan fara och äta mat så hejdå.



försökte laga en sluthälsning fast den blev verkligen inte bra!


ps. glöm inte att anmäla er till veckans blogg!:) utser kanske finalisterna idag:)

Ny design:D

nu har jag ny design:D det är min kusin Jenny som lagat den:) kommentera gjärna vad ni tycker! sen dess att jag bloggade sist har ni kommenterat bra och jag har besökarrekord:) fick också veta då jenny kom att queen i stallet skall gå i pension:( en av mina bästa hästar t.o.m så nästa fredag då vi far och rida så är hon inte där mera:( hoppas dom skaffar en ny häst iaf:) men nu skall jag snart fara i duschen så Hejdå.

Kraam// Alexandra <3

Veckans blogg! :)

oj vad det är roligt att logga in och ha några nya kommentarer! :D vad glad jag blir! har iaf bestämt mig att ha veckans blogg. det enda som behövs till att anmäla sig är att man har en blogg:) fortsätt kommentera så hålls jag glad:) utser finalisterna om någon dag beror på sen då minst 10-15 ha anmält sig:)


kraam// Alexandra <3

Veckans blogg?

Tycker ni att jag skall ha en veckans blogg? Kommentera och säg er åsikt :) Har märkt att det är jättemånga som har det och jag funderade på att också ha men bara om ni vill ;)

Tävling avslutas!

tänkte att jag avslutar min tävling nu. det var bara en som deltog men hon hade endå några rätt så man kan ju säga att hon vann ;) sen var det en annan också som deltog men hon hade förstått fel och hade bara skrivit 2 ämnen.

men nu kommer rätta svaren:


1. Huslig ekonomi
2.Handarbete
3. Bildkonst (samma sak som teckning)
4. Musik
5.Gymnastik
6. Elevhandledning
7. Finska
8. Matematik
9. Fysik/ kemi
10. Modersmål
11. Engelska
12. Biologi/ Geografi
13. Hälsokunskap
14. Historia
15. Religion

det var typ i den ordningen:)

iaf så var det www.mmisaaan.blogg.se som vann :)
Hon hade svaren såhär:

1.hussa
2.teckning
3.musik
4.hantta
5.gymnastik
6.elevhandledning
7.engelska
8.finska
9.bige
10.fyke
11.historia
12.religion
13.modda
14.matte

i början så var alla ganska rätt enda ti 6:an för ja visste int hur ja sku göra de för ja tyckr lika myky om dom alla. men far gjärna in på www.mmisaaan.blogg.se, hennes blogg är jättefin! :)

Lördag

hej, ida vakna ja nångång 10:) sen dess ha ja lest lite å vari via datan. ida vet ja int va ja ska göra.. kanske läsa på prov å sen ska ja läsa i min klassiker. detta blev ett kort inlägg men har inget att skriva om så Hejdå :)

Kraam// Alexandra <3

Snabbt inlägg :)

Hej, bloggar nu bara snabbt eftersom min kusin är här och då ork jag inte blogga. historiaprovet var jättesvårt!:/ jag har kanske 2 poäng (a). jag fick också min första vante klar idag:D var också och rida med Alexandra (saaackee.blogg.se) idag:) var jätteroligt!<3 red bästaste Reino:D<3 Alexandra red queen, wilma ginger och jill gb. vi var först ut i terräng och sedan i manegen!:):) sedan kom jag hem. snart skall jag byta om och sedan skall vi göra något annat. Hejdå

Kraam// Alexandra <3

Historiaprov:(

Hej, sorry att uppdatering är dålig just nu men det är prov, läxor, bokpresentation och allt såndär just nu:/ har historiaprov imorgon och jag har inte alls läst bara 45 minuter ungefär på en historiatimma på onsdagen men där är väl något kapitel jag kommer bra ihåg:) imorgon skall jag troligtvis och rida och sedan på helgen MÅSTE jag läsa minst 100 sidor har jag bestämt till min bokpresention och så måste jag se igenom finskaprovet som är på onsdag och läxor och allt såntdär tråkigt! men en sak är bra och det är att min nacke är nästan bra idag!:) hoppas den är bra imorgon:) kom för en stund sen hem från scouterna och nu måste jag ta tag i historiaboken så att jag får godkänt i provet.. vet inte när jag bloggar nästa gång eftersom jag har fullt upp nu. men bloggar om jag hinner i helgen. eller skall jag ha en bloggpaus? vad tycker ni?:) har helt bloggtorka och jag vet inte vad jag skall skriva om och inget så. men nu skall jag läsa på prov.

Kraam// Alexandra <3

onsdag

Hej, vakna imorse me att nackan va ennu sjuk:/ mamma sa att ja fick välja om ja far ti skolan eller blir hemma men ja vald att fara ti skolan! för ja hatar att bli efter i en massa ämnen å sen så då de va pluggdag så. i skolan had vi först modda där en had bokpresentation. sen hissa där vi fick läsa på provet, sen 2 timmar matte där ja räkna nästan 3 sidor:D sen had ja engelska å där fick vi beröm typ första gången sen vi börja på sjuan:P men de va sekert för att 2 stycken va borta som för typ mest liv! sen sist had vi finska där vi sku jobba i par å den ja jobba me så vi va ju jätteflitiga me:) vi översatt en gång å sen orka vi typ int göra någå mera.. sen kom ja hem för ja orka it bli i bruke! då ja kom hem så sku ja göra lite läxor men ja orka int. sen sa mamma att ja bra kunde fara å sova nån timma så ja sovd kanski 1-2 timmar? och de va skönt att sova!:) ska ennu göra läxorna som e modda, matte, finska, engelska(fast ja vet int vad). sen ska ja kanske läsa igenom provet ennu en gång så att ja int behöver plugga som en galning imrn. min nacka är ännu sjuk så om den int blir bättre förrän fredan så kanske ja ju int kan fara å rida å sen följande vecka freda har vi någå loppis:( så isf blir de int på 2 veckor :'( men ikväll ska vi laga bastu å sen sku mamma massera mej lite :) men nu ska ja göra läxor..

kraam// Alexandra <3

nackspärr:(

Hej. kommer int bli så långt inlägg eftersom jag knappt kan skriva. men iaf så sa syrran för en stund sen att ja sku si någå på abi så ja gjord de å så händ de tilika någå i min nacka så halva sidan av den e helt jättesjuk:/ mamma har haft en kompis här ida å hon e påväg för att föra hem hennes kompis nu å ja ringd ti mamma å sa att ja har jättesjukt i nackan så sa hennes kompis att de kanske e nackspärr :( ja kan int alls böja nackan åt ena hållet. men blir de int bättre innan imrn så kan ja ju knappast fara ti skolan och ja sku int vilja missa de för då de e pluggdag så missar man sen så mycket. men ja kan ju int fara ti skolan om ja knappt kan röra på huvudet!:/ sku vilja att de sku bli bättre nu för de e hemskt! men nu ska ja försöka göra någå åt de å si om de släpper :/ så hejdå och godnatt ifall ja int bloggar mer. bloggar kanske imrn.

Kraam// Alexandra <3

Hatar fisk!

ida så had ja först 3 timmar hussa å där laga vi vistgröt å sen nån enkel fiskgratäng fast jag hatar fisk jättemycket så jag tyckte förstås inte om det! sen had ja engelska, ork int berätta om den! sen had ja geografi å sen finska. imrn e de int vainio som kör utan wendelin-.- då ja kom hem så åt ja å sen gjord ja läxorna ;) har ännu att läsa liite på prov och på min klassiker. skall försöka läsa minst 1 gång igenom provet och minst 1 kapitel framåt i klassikern :) vet int va ja till ska göra ida. imrn e de ju skola å plugidag-.- å sen e de väl scouter om ja far. men nu vill ja ha er åsikt. vad vill ni ha mer om på bloggen? bilder? men nu far jag och läsa på prov!


Kraam// Alexandra <3

ut och gå:)

sen ja senast blogga så efter de läst ja några sidor :) sen kom micaela hit å fråga om ja far me ut å gå me abile för hon had minttu så sen for vi ut å gå me hundarna:D vi va endå ganska långt å ja känner mig riktit duktig för ja gick ju då me skolan å sen me abile så allt som allt blir de ganska långt :) sen då ja kom hem så läst ja å nu e ja på s. 130 så 220 sidor kvar bara ;) ha läst typ 40 sidor ida? snart måst ja väl börja kolla igenom läxorna också och imrn måst ja ta hem historiaböckerna och öva lite till provet som är på fredag eftersom historia är en av mina svagaste sidor :/ men nu ska ja ta tag i läxböckerna och läsa på dem och efter det skall jag läsa lite till, skall försöka läsa till 150 så har jag 200 kvar sen om jag inte får någon spurt och läser ända till 200 ;) bloggar kanske imrn måst si lite för jag måste ju göra läxor heller det är bara modda å kanske engelska och finska och sen måst ja läsa på min klassiker och historiaprovet -.- skall också se om jag far ut och gå så man får motion :) skulle vilja på ringträning i torsdag men då det är detdär förbannade historiaprovet på fredagen så hinner jag nog inte och jag vet ju inte om det är heller. men nu skall jag slita mig härifrån så jag slipper i duschen idag också :) Hejdå & godnatt! (:

Kraam// Alexandra <3

hej hej :)

Hej, ida va ja först i skolan. där had ja först 2 timmar bk å då laga vi någå loppisskyltar. sen 2 timmar gymppa där b sku gå me snöskor men sen va de så myky slask så vi hamna ut å gå-.- man va helt slut sen då vi kom tibax eftersom vi gick först runt byholmen å sen lite runt dalsbruk typ.. vi fick gå å duscha typ 45 minuter före vi ska ti maten typ:D så jag, astrid å linda va klara 10 före så vi for å eta då så vi va före niorna ;D sen had ja hk där vi sku lions men vi had de int.. å sen modda där ida berätta om sin bokpresentation. sen kom ja hem. så satt ja på datan å va en stund vid den å sen for ja å mamma ti bibban för ja måsta dit å sen for vi ti butiken å sen kom vi hem. ida ska ja göra läxor och läsa. e nestan på s.100 nu så:D men nu ska ja lesa eller göra läxor så hejdå.

Kraam// Alexandra <3

RSS 2.0