Ridläger.

Hej, tävlingen igår så gick inte så värst bra :/ vi kom alla på första plats men med tiden kom jag femte av åtta tävlande :( men roligt var det iaf! idag i skolan hade jag ju historiaprov och jag tror på något sätt att det gick ganska bra men endå inte. idag skall jag fara till min kusin Daniela övernatt och sen ska vi antagligen ti majbrasan. ett brev från axell kom ner i postlådan idag också och det var om ridlägret :) vi skall ha vår gamla ridlärare på det :/ man lär sig mera med hon som är nu! men vår gamla så hon var bara på mammaledigt. men nu skall jag städa rummet och packa till Daniela.
Hejdå & kraam// Alexandra <3

tävling (L)

Hej, skall snart åka upp till kimito på hopptävling <3 mamma laga mej medlem i Kiry igår så ja slapp på tävling:D bloggar mer sen då ja kommer hem.

Tävling.

idag var jag då och rida. red Ginger <3 fick också veta att för att tävla måste man ha green card eller kiry och jag har ingendera så jag kanske inte slipper och tävla imrn :( men mamma har ringt till vår ridlärare som sa att mamma sku ringa ti en annan. så mamma har inte ännu ringt men snart skall hon ringa så får vi hoppas att det reder ut sig :D iaf så idag så trava o galoppera vi nästan hela tiden :) man fick iaf jobba mera idag än vad vi brukar måsta göra på fredagar.. men ginger var absolut bäst! men nu skall jag läsa på historiaprovet! Hejdå. <3

sluta halv 1:D

Hej, idag fick jag sluta redan halv 1 eftersom vi blev klara så tidigt med vår plansch :) iaf så hon vi intervjua så hon laga jättefina saker! iaf så ska ja snart läsa en gång igenom hissaprove å sen ska ja o rida :) o sen kanske läsa ennu en gång. imrn så ska ja då ja kommer hem läsa på prov och sedan o tävla <3 o sen läsa på prov. men blev helt överlycklig då jag fick veta att jag, L och H fick sluta halv 1 för vi far färdiga före maten och vi fick gå och äta redan 5 före 12 fast vi egentligen skall kvart över först. sen då jag hade ätit skulle vi skriva någå lappar om hur det varit och sedan sa vår övervakare att vi fick fara hem halv 1. så jag ringde  till mamma och hon kom sedan till halv 1 lite efter. men nu skall jag läsa till historiaprovet och efter det byta om och sedan och rida så bloggar jag mer sen :) Hejdå

sjuk?

undrar om jag är sjuk för jag har varit jättetrött idag och mått illa. kanske 6 tiden nångång märkte jag att jag mådde jätteilla så ja for o vila en stund så vakna ja halv 9 kanski o tyckt ja mådd ganska bra men nu e de lite sådär igen, hoppas iaf att jag inte blir sjuk isf till fredagen tidigast men helst inte alls. för jag vill ju så gjärna och rida imrn och på tävling i torsda <3 och inatt kommer jag knappast få sömn då jag sovit nu på dagen. men jag kan ju må illa av alla 5 munkar jag ätit också! och dom hade ganska så mycket socker på och av mjöden vi fick i skolan. men vi får hoppas att det hjälper att vila inatt! men nu skall jag fara skall antagligen chatta lite på msn ennu o sen i duschen o sen o sova pånytt :)

ändrade planer.

Hej, planerna blev ändrade! idag ringde vår ridlärare och undra om jag kunde komma och rida klockan 3 i freda iställe för fem men de går ju int då ja e hemma först 3. men iaf så blev det sen bestämt att imrn klockan 4 ska ja o rida:D vill helst rida ginger gb eller reino men mest ginger! hoppas det är någon i min grupp som jag känner! iaf så imrn går dagen åt provläsning och ridningen :) i torsda är det ju tävling och provläsning och fredagen ledig :D imrn e de då företagsdagen far till skolan som normal tid o så intervjuar vi en där o sen så ska man nu göra någå. förresten så laga vi munkar ida på hussan, riktigt gott blev det och vi fick 5 munkar var för vi var bara 3 i gruppen som normalt :) men nu måste jag gå och öva på prov!

måndag.

Hej, kommer antagligen inte blogga förrän fredag efter detta eftersom jag har fullt upp :/ ida va de faktiskt ganska rolig gymppa vi öva någå stafetter å sånt.. vi fick veta våra provvitsord i hk o ja had 8+ är riktigt nöjd med tanke på att jag läste 1 gång igenom allt bara. iaf så ja sku ju sluta tidigare i onsda men nu ska ja it heller :( för dit vi sku o intervjua så passa int för dom så vi måst ta nån annan o då blev de nån som e i skolan som vikarie nu mer vet ja int än att vi ska i onsda som vanlit ti skolan o intervjua hon. å ja som tenkt lesa på hissaprov som bara den då för då ja int hinner på torsdan.. men nu till orsakerna varför jag inte kommer blogga:
måndag alltså idag- läsa på hissaprov o andra läxor
tisdag- skola, hissaprov, andra läxor till torsdagen
onsdag- skolan eller dendär företagsdagen, hissaprov, plocka fram de ja ska ha ti tävlingen.
torsdag- skola, hem o byta om å kanski hinna läsa piku lite på hissaprov, tävling <3, hem läsa på prov
fredag- skola o ridning
som ni sir så har ja ganska fullt upp tack vare hissaprovet. men nu ska ja fara o lesa på prov, ja tror ja tar en liten del i taget så :) men nu hejdå

..

Hej, har just varit i duschen. iaf så idag hade jag Daisy, alexandra gu ginger, wilma reino o jill gb. jag trodde ju att ja sku ramla av men daisy var jättesnäll:) hon for int ens iväg.. vi öva ti en hopptävling som e i torsda å dit anmäld sejj alla i vår grupp :) så nästa torsda åker ja upp ti kimito o tävla. nu tycker jag lite om daisy igen ;) men nu skall jag klä på mig och sedan göra något vettigt!
kraam// Alexandra <3

ridning.

Hej, fick för en stund sen veta att jag skall ha daisy ida. förrut tyckte jag om henne men inte efter att jag trillade av och nu vill jag VERKLIGEN INTE och rida då jag vet att jag har hon.. aldrig att man kan få en ordentlig häst. alexandra gu har ginger den lyckosten.

uppsats...

Hej, kommer knappast bli så långt inlägg men iaf ida så va ja i skolan o sen på ledarkurs. på ledarkursen ringde L dit vi ska o intevjua o dom va förberedda på att vi sku men sen så dom tiderna som de passa ti oss så passa de int ti dom så imrn ska L prata me vår "övervakare" o fråga hur vi ska göra så jag hoppas att allt löser sig! tills imrn har vi engelska andra delen ord och stycke, matematik där vissa har 4 uppg men jag har bara 2:) sen har jag att skriva på min modersmålsuppsats som vi skall försöka få klara imrn så och så har jag någonting i geografin. i freda far ja o rida :D längar <3 nejj nu skall jag börja med alla tusentals läxor. Hejdå. <3

sjuk?

Hei, tror bestämt att jag håller på att bli sjuk :/ har nu i flera dagar varit jättetrött och frysit ganska mycket t.o.m inomhus så:/ men har testat om jag har feber men nej. men får nog endå försöka släpa mig till skolan imrn eftersom vi bara har pluggtimmar. och så är det antagligen ganska så viktigt med detdär företagsjuttun. i modersmål så skall endå M ha bokrecension så jag skulle inte missa så mycket. i matematiken skulle jag endå missa ganska mycket eftersom vi har 2 timmar men är redan ganska långt så. i finskan och engelskan skulle vi endå bara hålla på med ett stycke. och i religionen vet jag inte vad jag skulle missa. men skall nog försöka orka släpa mig dit. har sovit också några timmar idag, det var nog typ bara 1 men endå :) men nu skall jag börja göra 1 ton med läxor-.-

Hej

Hej, ida i hussan laga vi minestronesoppa o någå ja int kommer ihåg. men iaf så på en rast så hamna jag, L och H till en lärare för hon skulle berätta om företagsjuttun. vi skall då till en taxi och vi skall göra det kvällstid och det betyder att då vi gör det på egen hand så får vi nästa onsdag då dom flesta gör det så då får vi välja mellan att fara normal tid och sen sluta nångång 11 eller sen att fara till nångång 11 o va tills skoldagens slut. vi har typ valt att sluta tidigare ;D men iaf idag fick vi ett papper om att man skall ha 10 mera + än - och sen blir vi bjudna på glass, B har 4 stycken + medan A har 0.. så inte så många kvar nu så får vi glass:) men nu skall jag väl börja göra läxor. bloggar sen nångång igen..

länk.

ida ha ja då vari i skolan. på gymnastiken var vi på länk. vi skulle jogga tvåan 3 varv men endel hann bara 2 varv. sen efter maten hade vi ju hälsokunskapsprov. hela första sidan var bara att kryssa i rätt och fel, andra sidan var där några frågor och 1 uppgit där gick riktigt opp åt skogen.. o sen så var där på en röd liten lapp som man sku skriva minst 5 saker någå. förstod inte riktigt :/ men nåjoo annars tror jag att provet gick ganska bra:) sen had vi modda och där had I bokrecension om kitty och bröllopsmysteriet. då ja kom hem gjorde jag inte mycket. sen råkade jag somna och sov i kanske 1 timme. då jag vakna så gjorde jag läxor, har bara geografin kvar som jag snart skall läsa på. var till biblioteket idag och lånade några böcker som jag skall läsa här någon dag. idag började det att alla raster är uteraster utom matrasten efter halv 1 och korta rasten vilket vi sjuor har 2 ggr i veckan bara medan åttorna och niorna har 3 ggr.. men nu skall jag fara och läsa på geografin så Hejdå. orkar inte sätta sluthälsningen.

Hei :)

Hej, igår gjord ja nu int så mycket. då daniela hade farit hem så var jag bara vid datorn. sen kom jag på att om daniela kunde komma hit övernatt så sen kom hon hit. vi for och sova typ klockan 2 eller någå sånt o sen vakna vi halv 10 ;) sen 2 tiden kanske for hon hem. vi va typ bara på datan o så va vi lite me abile. sen dess att daniela for hem ha ja bara vari på datan. snart ska ja o eta o sen måst ja lesa på hälsokunskapsprov -.- men tur så lär provet bara vara att man skall kryssa i rätt och fel medan a har i tisdag svårare.:D men nu skall jag fortsätta spela ett spel så Hejdå..

Daniela här :)

Halloj, nu sitter min kusin Daniela här bredvid. idag vaknade jag först halv 12. har också varit och delat ut 1 wcpapper. där fick vår hund en korg att sova i. dit vi var så doms hund hade dom måsta avliva på måndagen :'( ni får kanske en bild på hunden nångång. kommer som sagt inte blogga så mycket imorgon iaf. men nu skall jag fara eftersom det verkar som om daniela har lite tråkit.

Ridningen <3

Hej, har nog varit hemma några timmar redan men har inte orkat blogga. i skolan hände typ inget. en stund efter skolan kom ida och sara (idas syster) till oss. sen for jag och rida. Jag red Bambi, jill red camu, wilma red gb<3, alexandra gu red santtu och Taru red reino<3. Alexandra gu skulle ju ha reino men hade santtu istället och han kunde inte stå stilla i boxen. det haglade emellanåt då vi red och vi red ute så vi var genomblöta. reino var lite rädd av sig idag och en gång så blev alla hästar utomg bambi rädda. gud vad glad jag blev då hon tänkte fara iväg men for inte :) nästa vecka vill jag ha reino, ginger eller gb! jag kommer tyvärr inte blogga så mycket nu för i måndag har vi hälsokunskapsprov och sedan inte nästa vecka men sen på fredagen så har vi historiaprov och i detta prov måste jag få mycket bättre. tur att det bara är typ lite mer än 10 sidor att läsa. men nu skall jag göra något annat.

:S

Hej, sorry att jag inte bloggat nu igen. igår hände inget iaf. idag så är jag med på tidningen, annonsbladet ;S sen fick jag för en stund sen veta att jag skall ha Bambi imrn :S en häst jag inte tycker om! alexandra gu skall ha reino, den lyckosten.. de andra vet jag inte. imrn händer väl inget annat. idag på musiken spela vi in en låt som vi sjöng men det är så många i vår grupp som inte kan vara skapliga så det blev inte så bra. :/ men nu skall jag fara till butiken och sedan till scouterna. men bloggar kanske mera imrn. hoppas verkligen att kati byter så att jag har någon annan än bambi! helst ginger reino eller gb! men nu hejdå

inget bloggande:/

Hej, sorry för att jag inte bloggat men jag har inte orkat! det har inte hänt något iaf! på fredagen red jag iaf Gb<3 igår på gymnastiken var vi och simma-.- det var jättemånga flickor som var borta. vi skulle till allra först simma 200 meter och efter typ 50 meter så började jag andas jättetungt så jag kunde förstås inte simma längre eftersom jag nästan var utan luft så jag satt där på kanten medan de andra simmade 200 meter. sen skulle vi simma på olika sätt och som tur så kunde jag andas skapligt då igen ;) vi hade ingen fritid alls:/ men sen så kom vi nu till skolan å då vi for o äta så var det typ 5-10 minuter kvar av matrasten men man fick äta in på timmen också som tur. idag hade vi till först hussa där vi lagade någon köttgryta och daimcookies, vet inte hur det skrivs. sen had vi klassföreståndarrast och då var a me med oss. vi fick veta att hela sjuan skall byta platser imrn både i grupp och klass. och så skall vi börja ha ett sådant system att om klassen/gruppen varit tyst på en timma så får vi ett + och om klassen varit stökig får vi ett och sedan då vi har tillräckligt många + så får vi i gruppen eller klassen göra något roligt eller fara och äta typ glass som vi inte själva behöver betala:D hoppas nu bara att det funkar så att vi får massor med +! vi skulle egentligen börja 25 över men vi började följande timme typ 25 före. vi har 5 läxor tills imrn-.- och matteläxan förstår jag inte ett piss av :/ men att jo nu ska de väl gå att få de löst på något sätt. men nu skall jag börja fara! vet inte när jag bloggar nästa gång kommer helt enkelt att blogga lite när jag vill och känner för det.

onsdag

förlåt att jag inte bloggat nu igen men skulle igår men sen hann jag inte :/ igår fick mamma för sig att vi skulle åka in till salo igår eftersom jag skulle ha simdräkt då vi skall och simma i måndag med skolan, vilket jag verkligen inte vill! -.- så vi for in efter skolan till salo o sen kom vi hem kanske någå 9. köpte inte så mycket men 2 tröjor, hårspray, simdräkt och kanske något till. tyvärr orkar jag inte ta bild :/ idag så tänkte jag nästan försova mig :/ vaknade 20 över 7 o skall vara klar 20 före 8.. men jag hann nog sen endå ;) idag had vi först modda sen religion men vi tala om någo annat o sen matte 2 timmar men vi had bara 1 timme för sen for vi o laga wc o hushållspapprena o allt de o sen fick vi fara o eta o fara förbi alla i skolan bara för att vi sku tibax sen :D sen efter maten for vi tibax ti motionshallen o sen då vi va klara had vi bara 1 timme o de va finska:) sen då skolan sluta blev ja kvar där för att ja sku vänta på mamma som sku komma efter wc o hushållspapprena.. vi hamna fara 2 ggr ti bruke-.- men vi ha typ dela ut hälften nu ;D imrn så ska ja bara på scout o kanske ringträning. men nu ska ja börja fara o laga läxor så..

sånger! :)

Rihanna- rude boy
Taylor swift- Love story
Taylor Swift- You belong with me
Rihanna- Russian Roulette
Jason Derulo- In my head
Selena Gomez- I´ll never get over you
Selena Gomez- Magical
Selena Gomez- Magic
Hayden Panettiere- I still believe
Cascada- What hurts the most
där fick ni några sånger ;)

söndag

Hej, idag vaknade jag ungefär klockan 10. syrran kom hem inatt någongång där vid halv 3, hon hade varit på fest. idag tänkte jag kanske lägga in några sånger hit :) ni skulle gjärna få kommentera om ni vill ha mera eller mindre av något, t.ex sånger, bilder, videoinlägg m.m. men nu skall jag börja städa rummet eftersom det ser ut som jag vet inte vad men jag har inte orkat städa än xD men bloggar senare ;)

Delad etta :)

Hej, har varit hemma länge redan men har inte orkat blogga. på tävlingen var det jätteroligt! :D det enda problemet med reino var att han inte ville stå stilla:/ men iaf jag tyckte det gick dåligt för mig. jag kunde knappt tro mina öron då vi sedan var på prisutdelning att det var två på delad första plats och att jag var ena av dem så jag blev helt förvånad men roligt var det ju att höra :D wilma var också delad 1 och sedan nån ida o jill på delad andra och tredje frida. har inget foto tyvärr :/ idag skall vi till någon  av mammas kompisar så kommer inte blogga. men nu skall jag börja fara så.

Godmorgon :)

Hej, skriver snabbt nu före jag skall klä på mig. igår var jag då och rida. jag red Reino <3, wilma red gb, jill red camu och alexandra gu red bambi. vi galopperade lite och travade ganska mycket i början, sen öva vi ti tävlingen som e ida. jag tyckte att jag kunde den ganska bra:) sen fick vi också detdär pappret med banan på svenska. senare var vi till mina kusiner :) men nu skall jag fara och klä på mig och sedan far jag på tävling:) skriver kanske mera sen!

Lägerskola :)

Tänkte ladda opp några bilder från vår lägerskola ifjol. vi seglade med båten Inga till Vänö och Högsåra. kanske någon annanstans också. men det blev inte så många bilder för min kamera var jättedålig och hade INGET batteri :( men ni får några, sätter inte ut bilder med människor på närhåll med utan bara om man inte ser ansiktet heller om människorna är långt borta på bilden :)
bara vatten som jag fick lust att fota eftersom det var så vackert väder :)
kommer inte ihåg var det där var.
något berg
vid dendär ön tog vi nog iland men jag tror att det var på andra sidan vi tog iland men det var iaf inte i dendär bryggan! :)
sådär såg det ut på endel ställen :S
dedär berget var ganska så högt. jag kommer inte ihåg om alla klättra dit opp men där fandes nog sådana också.
Det var alla från lägerskolan! :)
kommer några andra också men endel är fotade genom fönstret så det är lite suddigt.
vår baksida förra sommaren, ganska mycket tussilago heller hur? :)
på teatern som jag var med i på femman och sexan så på femman var där å vi var i pargas så var där en eldshow :)
okej, nu funkade det inte att ladda upp fler men där fick ni några :) ni skulle gjärna få kommentera mera :)

påsklov :D

Hej, sorry att jag inte bloggat nu igen men skall försöka förbättra mej! men nu e de då påsklov:D ida ska ja vara hemma o träna ti tävlingen. sen ska jag ju också och rida. jag tror att lisan kommer se ut såhär:
jill- gb
wilma- reino eller daisy
alexandra gu- santtu, reino eller bambi
jag- bambi, ginger eller daisy
typ någå sånt.. bloggar kanske fler idag, skall försöka hinna med ett före ridningen och ett efter. skall tyvärr inte fota idag :( för jag tar inte telefon med eftersom det inte är mamma som kör.. om jag hittar några bra bilder så sätter jag kankske in dem idag eftersom en kommenterade för en tid sen att den ville ha mera bilder :) men nu skall jag väl fara..

RSS 2.0