huvudvärk.

japp, som det står i rubriken så har jag huvudvärk :/ tog min kur/medicin ungefär 3 tiden och halv 5 typ så börja mitt huvud värka jättemyky :/ det stod på asken att man kan få biverkning som huvudvärk, kräkningar, illamående, magont osv av medicinen så antagligen e huvudvärken en biverkning, men hoppas den snart far över :) igår had sjuk mage som biverkning :/ ida ska ja int göra någå annat än läxor, har engelskaord, kemi och modersmål tills imrn :/ sen har vi också hussa :) mamma tyckt att om inte min hosta blivit bättre imrn att jag ska bli hemma från skolan men vill int missa timmar så att man måst laga de hemma :/ men dedär får man si imrn ;) men nu ska ja börja fara o göra lexor eller vila :p Hejdå

lördag

sori att ja int blogga igår men orka int! iaf så först i skolan så had vi hantta, där ha nestan hela gruppen valt att laga huppari xD ja ska iaf laga en blå med dragkjed tror ja :) efter hanttan had vi rella, sen modda, de va ganska kiva endå för vi va indelade i 2 grupper å vi fick sitta typ var vi vila o tala gjord vi ganska myky me ;) sen had vi matematik å sen hissa. efter skolan kom ja hem å sen laga ja mej klar ti ridningen :) nångång 4 for vi ut ti kärrakorse å sen åka ja opp ti stalle me wilma å dom :) i stalle så had dani daisy.. entligen så had också fia komi ihåg att byta min tid så nu 2 veckor framåt t.ex så behöver ja int laga nån häst klar :D iaf så had ja camu :), jill had gb <3, wilma had santtu men vi fick int santtu lagad så hon had ginger <3 å melo had bambi <3.. så nu komr ja ha camu 3 veckor eller jaa de e 2 veckor kvar :) vi had galoppövning som program :) camu va liite svår att få i trav å galopp men annars kiva å han bocka bara 1 gång :) efter timmen sku vi ha fått rida hästarna ti bete om vi sku ha vilja men sen va de nån som int vila så vi gjord de int. vi sadla bara av som vanlit å sen gick vi ti bete me dom. ja had ginger <3 igen å nesta vecka ska ja ha gb <3 :D sen då vi kom tibax från bete så fick vi 2 lappar. där stod de bl.a att vi ska rida mellan halv 5 å halv 6 nu alltså en halv timme tidigare..
ida vakna ja nångång 10. sen efter de nångång ringd mamma ti en läkare å berätta om min hemska flunssa så hon skrev en kur ti mej.. så sen for vi ti bruke ti apoteke å butiken. så nu ska ja ta min medicin/kur i 3 dagar och 2 stycken per dag å samma tid. då vi kom från bruke så kom ja vid datorn. här har ja sutti hela dagen.. försökte få nån kompis övernatt hit men de passa int för nån :/ sen nu senare nångång 10 så föreslog dani att vi sku fråga en gång till så hon for å fråga men de passa bara att ja for dit för då hon va hos micko övernatt igår. för en stund sen for mamma å pappa ti kalkholmen å där e även syster, så nu sitter ja ensam här å tråkar. är mega trött och flunssi å sku gjärna fara å sova om ja sku kunna :/ hela huvudet värker också som jag hostar :( men nu ska ja göra något annat än att blogga :) Hejdå, bloggar kanske mer imrn :)

skriban -.-

Hej, sorry igen att jag inte bloggat :/ men har inte orkat. iaf på tisdagen släpa jag mej ti skolan iaf. tänkte att de e lika bra att ja far så missar ja int någå.. på onsdan alltså igår så på morgon känd ja mej frisk eller frisk å frisk men bra iaf som ja it ha gjort på lenge :D had ingen huvudvärk förrän musiken. har haft 2 timmar musik nu på 8 å varje gång har jag fått huvudvärk pga för mycket ljud + att ja int har någå kaverin i gruppen :/ funderar på att fråga mamma om hon kan ringa till elevhandledaren och fråga om jag får byta till bildkonst eftersom mina kaverin har de å där e sekert myky mindre ljud! sen då ja kom hem regna de megamyky de bara hälld ner regn :/ så mamma kom sen efter mej å så for vi ti bruke, sen kom vi hem nångång typ 5. sen gjord ja lexor som vi had massor -.-
ida vakna ja o börja hosta mega myky :/ men släpa mej ti skolan endå. had först biologi, sen finska, sen engelska, sen matematik, sen fysik och till sist hälsokunskap. efter skolan gick jag med Astrid opp ti fritte för de va skribainformation. tänker välja vanlig skriftskola iställe för t.ex musik. skriban kommer bli tråkig iaf! ungefär kvart före 4 var vi klara där så gick ner till kompis eftersom mamma vänta där. blev först utanför å tala me linda en stund :) sen då ja kom hem diska ja, sen kom ja vid datan. skall snart göra läxorna :/
imrn blir de int myky bloggas, för först ska ja ti skolan, efter de komr ja hem någå 3, sen äter ja, kollar fb å sen klär ja på mig för vi ska va 5 över 4 vid ett kors imrn för wilmas mamma kör oss ti ridningen :) sen då vi komr opp ti stalle så sir ja lite på daniela och efter de sadlar ja om de e så att ja ska sadla :) sen efter ridningen komr ja då hem ska ja it göra så myky. men nu ska ja fara å göra läxorna.. hejdå

sjuk -.-

japp är typ sjuk, har jättemycket huvudvärk, flunssa och mega trött :/ men orkade iaf släpa mej till skolan idag med huvudvärk, flunssa och så var jag trött. skolan gick inte så snabbt som den ibland kan gå. börja dagen med kemi, sen elevhandledning, modersmål, engelska och till sist 2 timmar huslig ekonomi :) då jag kom hem från skolan for jag direkt och sova och vakna ungefär 7. så sov från 3 till 7 :) men vakna me lika myky huvudvärk å flunssa sen igen :/ så måste se vad vi har för timmar imrn ifall vi inte har viktiga timmar så kanske jag blir borta. har iaf gymnastik :/ men bloggar mer imrn, skall snart gå i duschen och sen sova, tidigt ja vet men är trött! har inte ens orkat göra läxorna..

läxor -.-

Hej, igår gjorde jag inte så mycket. idag vakna jag 10 nångång. sen dess ha ja bara sutti framför datan ;) idag ska ja int göra så myky annat än läxor :) men nu ska ja fara. kommer kanske bilder eller musik opp senare idag :)

:))

förlåt att jag inte bloggade igår men var supertrött efter ridningen så orkade inte :/ iaf så skolan var väl okej eftersom vi hade handarbete som är roligt och historian är hemsk men inte igår för vi hade bara någå namnjuttun så ;) sen efter skolan kom jag hem. sen fick jag ett meddelande av christa att det stod att jag skulle rida mellan 4 och 5. mamma kom först ihåg att jag red mellan dom tiderna ifjol men sen ändra hon det eftersom det var mellan 5 och 6. men vi for opp iaf till stallet och påvägen opp ringde mamma till fia och sa att hon hade skickat meddelande och att ia hade svarat någå okej att välkommen igen men hon sa att hon hade glömt att ändra det till en timme senare men att jag nog skulle rida på timmen efter alltså 5-6. nå men var några minuter efter 4 oppe i stallet eftersom jag ville se på när min kusin red. hon hade camu som hon aldrig ridit tidigare. hon var jättenervös och ville att jag skulle leda henne så ledde henne några varv och sen tog jill över eftersom jag måsta gå och laga min häst klar :)) sen före jag skulle gå ner med min häst så kom dom andra opp eller gruppen före eftersom endel hästar skulle in. Dani (min kusin) hade smilet högt uppe och sa till mej "camu e en av dom bästa hästarna jag nånsin ridi" och jag bara si nu jag sa ju att han e snäll :)) iaf så sen på vår timma så hade jag bambi <3, melanie had Gb <3, wilma had daisy och jill hade camu. vi trava och galoppera ganska  så myky :)) fia är en jättebra ridlärare eftersom jag haft 2 tidigare och ena var för snäll och andra för sträng men fia är inte för snäll men inte för sträng utan passlig :)) efter timmen undra fia om vi hade brått att om vi annars kunde hjälpa henne att föra hästarna till bete så vi förde alla hästarna till bete :) var lång, steniger och bergiger väg. men till sist kom vi nu fram ;) sen nångång 8 kanske var vi hemma eftersom det tog kanske ½ timme att gå dit och tillbaka... men sen då jag kom hem var jag megatrött! sen nångång redan 12 for jag och sova. det är tidigt för mej iaf på helgarna.
idag vakna jag först 8 och sen 10 igen ;) sen kom jag vid datorn och efter det gjorde jag inte så mycket. har bara varit till butiken idag. men nu skall jag fara, bloggar kanske senare igen :))

!

sori att ja int ha blogga nu igen. men igår va väl skoldan helt ok, ganska rolig nog på musiken ;) sen senare for vi ti ekenäs efter syster. ida va ja först i skolan. sen kom alexandra gu ti mej :)) vi skratta å prata. sen då hon for gjord ja finska lexan eller ja har kvar ennu.. :/ imrn ska ja också å rida :DD men längtar endå int så myky för Gb o Skrutte e int där mera :'( gb va helt klart en stor favorit å skrutte va rolig o ja red han på legre :))) men de kan vara att dom bara va borta för 1 dag typ, vet it :( men om dom it komr tibax så komr ja sakna dom <3 men nu ska ja laga klart finskaläxan o sen i duschen o sen o sova eftersom jag är mega trött..

kärra

idag var det första dagen på åttan. gjorde inte särskilt mycket fick några papper osv.. vi slutade redan halv 12:)) sen var jag hemma en stund och efter det for jag på byn i kärra med alexandra och linnea ;) sen nångång halv 5 kom jag hem och just var jag i duschen. imrn kommer också syster hem från ekenäs, hon sa opp studieplatsen för hon tyckt att hon int trivdes.. men d tyckr int mamma å pappa om :/ men vi får se hur det blir nu... men nu ska ja fara så hejdå

kläder

idag kom också mitt H&M paket som jag beställe för kanske 1½ vecka sedan. ni kommer få bilder på det som jag fick :)
grå munkjacka :)
röd huvtröja :) är helt jättelång till mej men ärmrna är passliga så jag vet inte om den skall vara lång men den får duga :))
en vit huvtröja, likadan som förra bara att annan färg och annan text.
hittade inte bild på jeansen men de är helt vanliga. men nu ska jag börja fara i duschen eftersom det är skola imrn och jag måste opp före 7 eftersom jag skall hinna med detta före:
- klä på mej
- äta morgonmål
- platta håret
- kolla luften i ringarna till cykeln
det där ska jag göra före jag far hemifrån och det är start halv 8 :/ förra året då jag cykla ensam så starta jag 20 före men nu har jag 3 eller 4 andra med mig då dom flyttar till dalsbruk då ytterkulla stängde. och ena börjar tvåan och de andra 3 femman men endel cyklar ganska sakta så vi måste ha god tid på oss. bussen kommer först 10 före 8 och för mig tar det ungefär 5 minuter att cykla ner dit men nu måste vi har 20 minuter på oss! men jag bloggar säkert mer imrn :)

imrn -.-

igår gjord ja it så myky. inatt sovd ja it bra! först for ja o sova halv 2. sen va ja vaken ti kanske 3, sen vakna ja 4, sen 5 å då va ja redan ganska pigg så ja tenkt nestan stiga opp :o men ti sist fick ja sömn å sen vakna ja 7, 8 å sen 9 å då orka ja it mera så ja steg opp :) ja vakna nog mest av att abi skälld helt mega myky å de ha den gjort sen dess o så.. men nu sover den :) ida ska ja nu it göra så myky annat än att packa skolväskan.. sku verkligen int orka me skolan redan imrn! sku gjärna kunna ta typ 3 veckor sommarlov till :)  men de ska ju bli roligt att träffa alla kompisar igen :)) men iår ska vi ju ti lappland vilket jag inte alls längtar till! okej, visst det ser roligt ut då jag sett på bilder men att gå bland massa stenar, uij :/ men nu överlever jag väl ;) men nu ska ja fara o göra någå annat. igår fick jag förresten några hyllor av klädskåpet städat och min bokhylla eller jag tog bort en hel del böcker ;p

-.-

igår i kvarnviken var det mega rolit :D vi kom hem nångång på natten.. ida vakna ja 12. syrran ska ju ti ekenäs ida för hon börjar i skola där :D först var det meningen att ja sku få fara me men nu mitt i allt får ja it -.- så antingen hamnar ja ti fammo eller va ensam -.- har ju också tappat min hemnyckel och vi har ingen reserv å först va de meningen att ja sku få låna syrrans nycklar då hon far till ekenäs så att ja slipper in på veckorna efter skolan men nu mitt i allt får ja it de så nu måst ja sekert sitta ute enda tills mamma komr hem på dagarna -.- + att ja it kan fara när ja vill utan nån måst va hemma då ja far nånstans å sama då ja komr hem -.- pappa sa igår att vi far ti kimito nån da å lagar ny nyckel ti mej å att ja också får garagenyckel men när d händer vet man ju it, sekert först om typ 3 månar eller någå sånt som d oftast brukar vara. ida ska vi också ut o eta då de e sista dan före syster far iväg men de lustar it alls!! nu ork ja it skriva mer hit o sori för ett "gnäll" inlägg men e arg! Hejdå

med i veckans blogg!

är med i veckans blogg hos mangoow.blogg.se. :)
för att komma till inlägget där ni kan anmäla er så klicka här :)

Alexandra har varit här :)

jaa, som sagt så har Alexandra gu vari här ida :D vi prata, såg på foton å spela. sen då ja sku följa hem henne så hann vi int långt före hon märkt att mim bakring på cykeln va utan luft.. alexandra sa att ja it behövd följa henne längre men vi blev o tala en stund å sen kom ja hem. ida ska vi ti min småkusins sommarstuga :D där ska vi bada bastu, kanske simma om d e varmt :)) min småkusins mamma sa att vi sku ta abi me så att abi å nelly får leka :DD men nu ska ja snart fara i duschen för ja ork it tvätta håre där ;) sen ska ja packa handduk å simdräkt också. Hejdå.

Grattis!

Grattis Alexandra :))

..

ida vakna ja 9. sen kom en hit å då massera hon mej å min syster :D sen 11 for vi till frissan. jag klippe sned pannlugg igen och så färga ja håre :) lite brun men man sir de int så bra bara i vissa sken.. sen ringd vår scoutledare eller va de nu heter. hon undra om vi som va ledaren ifjol kuna fara å vakta nån kista på en begravning i sönda. alla pojkarna had ställt opp men linda kuna int å elina sku koma om ja sku. men ja kuna it för vi ska ti ekenäs å föra syster i sönda på dagen för då hon börjar i skola där på måndagen.. sen prata hon också om skriftskolan som börjar. hon sa att dom had skicka ett brev igår om de. å att de va någå nytt system i år att man får välja mellan olika saker. de finns å välja mellan vanlig skriftskola, musik å sång, segling, friluftsliv, någå ledarjuttu å sen tror ja de va vinter. någå såntdär fandes de.. ja tror ja tar musik å sång eller vanlig.. sen då vi kom hem så vi ett rekkastall där så fick mammas bil någå fel :/ såå hon ringd ti sin bror å han va i mammas andra brors lägenhet som dom remonttar. så dom kom dit sen å dom visst it va som va fel så mammas ena bror hämta hem oss.. sen ringd dom o sa att de va någå större fel :s men nu lånar mamma pappas bil medan han e på jobb. sen då vi kom hem åt ja vispgröt :) sen sku ja installera nya dataladdarn som mamma va o köpa ida men vi fick den it installerad så mamma ska ta den me ti kimito imrn.. men nu ska ja fara. kommer kanske bild på det nya håret senare. hejdå

.

Hej sori att ja it blogga igår men orka int.. iaf så steg ja opp halv 8. laga mej klar å de å sen for vi ti stan :) vi for ti mylly å sen ti ikea å sen ti citymarket ;) köpt för ganska myky :s men iaf så köpt ja:
hoodie- intersport
1 jeans- lindex
3 par jeans- citymarket
topp- kappahl
skolsaker- suomalainen kirjakauppa
drickaflaska- stadium
hårspännen- H&M
d va typ allt men sen fick ja ännu ett par skor som jag inte vet varifrån xD men d va typ allt ja köpt..
ida vakna ja 12 först :p sen va ja lite vid datan. sen klädde jag på mej och då var klockan redan halv 4 :/ efter det såg jag på en film som jag har beställt och kom idag. sen åt jag mat och efter de börja ja städa å håller på nu att städa. hejdå

stan :D

hej, bloggar snabbt nu för skall snart till stan :) igår var jag hemma hela dagen.. ida vakna ja halv 8 för vi ska starta halv 9 ti stan :)) Alexandra skall med. vi far först till kimitotelefon efter en dataladdare eftersom sanni har bitit av min :/ sen vidare till mylly :) vi kan inte vara så länge idag eftersom alexandra gu har match. men vi kommer hem ungefär halv 5 typ. skall endast shoppa lite skolsaker och kläder. klockan är nu 07.47 och jag är uppe redan :O väldigt tidit enligt mej. tenk om en vecka e ja varje dag denhär tiden påväg ti busshållsplatsen.. nejj, nu måste jag laga mej klar, fast jag är den enda som har vaknat men tar längst tid också xD Hejdå, bloggar kanske senare :)

8.8

sori igen att jag inte bloggat men har helt enkelt inte orkat. iaf på fredan gjord jag ingt, var uppe till halv 4.. på lördan sku ja vakna kvart över 8 för att fara i duschen men vakna 10 -.- vi skulle till bruke, mamma sku ti apoteket, butiken och sen ti genböle efter jordgubbar. ja for me för ja vila ti butiken.. sen då vi kom hem gjord ja int så myky. senare på dagen börja de åska helt megahårt -.- men int va de så paha :D sen kom nu micaela hit :)) sen nångång 3 på natten for ja å sova. sen ida vakna ja nångång 9 först å sen 12 ;) sen dess ha ja vari vid datan å snart ska ja städa rummet.. shit, kom just å tänka på att skolan börjar snart -.- den är helt ok då man får träffa kompisar men orkar inte med alla läxor och prov, o sen börjar skriban i år också -.- men nångång nu då veckan börjar, blir antagligen fredag eller lördag så skall vi till stan. behöver lite pennor, gummin, kläder och sånt till skolan. visst har beställt hem lite från H&M som borde komma i veckan :D sen ska mamma beställa lite från ellos också :)) och i torsdag klockan 11 skall jag till frissan :DD mamma har beställt färgning eftersom jag vill färga håret men vet inte vilken färg. skulle vilja ha typ ljusbrunt men jag vet int :/ det är också första gången jag färgar det så.. men nu skall jag fara och städa :)) bloggar senare. hejdå

fredag

Hej, sori att jag inte har bloggat igår och idag men har inte orkat. iaf igår så på morgon for jag i duschen. sen efter det var jag på datorn och sedan kom micaela hit :D sen ungefär 5 tiden for hon hem. nångång 7 kom Dani :D på kvällen kom micko o hennes mamma också hit eftersom hennes pappa for till salo sjukhus med min mommo eftersom hon hade megasjukt i ryggen efter att ha hon trillade här en natt. men dom var inte så länge. sen berätta jag om pegasushästarna till daniela och efter det for vi ner och sjunga singstar ;) och igår ringde också mamma till ridläraren (fia) i pegasus. hon vill att man skall rida samma dag, samma tid och med samma grupp som förrut så att hon lär känna man. men jag tycker inte om att rida på fredag så jag skall rida på fredag mellan 5-6 i 2 veckor och sen byter jag till en annan dag :D iaf idag vakna jag och daniela någå 10. vi hoppade lite med abi och sen åt vi morgonmål. vi var också lite vid datorn. sen spela vi lite och då syster kom från jobbet spela vi ännu lite :) sen nångång 8 idag for hon hem.. sen dess har jag bara varit vid datorn :p sen ringde daniela och var glad som jag vet inte vad. och orsaken är att hon får börja rida igen :)) hon skall antagligen börja i en sån grupp som dom lär sig att galoppera i.. väntar nu på att hon skall komma in på msn :D men nu skall jag börja städa i rummet så hejdå!

imrn :D

Hej, ida vakna ja tp 10. nångång lit före 1 kom micko hit :) vi spela nu någå å sen för int ens en timma for hon hem :/ sen kom ja på datan. ida fick ja också veta att dom ha hitta ny ridlärare ti pegasus :DD nån fia, enda ja vet e att dani känner hennes unge ;P man kan anmäla sejj imrn å i freda sen 10-12 å sen efter 16.8 varje vardag.. ska försöka få mamma övertalad att få fortsätta rida :D å så ska ja ha hon å anmäla mej imrn =) imrn komr också Dani hit övernatt å så e hon här hela fredagen :D men nu ska ja städa! Hejdå

bilder.

Nu skall ni få bilder på det jag shoppa på fredagen och några på kattungarna. vet inte om jag har Sanni på bild för alla likna varann :) men ni får senare nångång enskild bild på Sanni :))
En av kattungarna :)
jag tror det var denhär vi sku ha tagi till om vi sku ha tagit 2. :)
det var alla, bilder på shoppandet kommer senare för jag hitta inga bra nu :/

:D

Hej ;D sori att ja it blogga på lenge men ha it orka ;) igår så gjord ja it så myky.. först på dagen såg jag å en film och sen städa ja rumme :) efter att jag städat rummet for ja ut o klippt gräset. d va jobbit!! sen nångång 1 tiden typ for ja o sova. ida vakna ja 9, första gången på länge som ja vakna så tidit :) sen kom ja på datan. efter d klädd ja på mj å nu har ja micko här :) men nu e hon typ bara me Sanni.. men nu ska ja fara så hejdå

RSS 2.0